Va salutam. Am procedat la angajarea unei firme pt cadastru-intabulare. S-a constat ca gardul de zid care se vede de la o posta ca este al casei nostre, fiind clar in prelungirea imobilului, a fost prins in planul cadastral al vecinului intocmit acum 2 ani. Acesta este in Spania si nu avem cum da de el pt a recunoste eroarea desenului. Noi am fi de acord chiar si cu linia hotar pe interiorul gardului , deoarece nu vad cine ar fura un gard din caramida, dar familia de la demisol nu accepta. Vecina ne santajeaza spunindu-ne ca ar fi de acord si ei daca le dam in schimb spatiul comun de la demisol....OCPI a blocat lucrarea....Nu putem instrina apartamentul de la mezanin, cu toate ca-s cerinte. Pretul scade - timpul trece....
Ce ne sfatuiti sa facem pentru a se rezolva o problema atit de simpla, care aduce mari prejudicii din cauza unui topometrist ....( zicetii dvs cum doriti )....Suferim fara a fi vinovati si pierdem bani cu nemiluita....Am dori un avocat sa ne reprezinte.
Din ceea ce scrieti este absolut necesar (mai ales daca va fi nevoie sa apelati la instanta de judecata) sa apelati la un avocat din localitatea dvs., care sa vada in mod clar posibilitatea demonstarii faptului daca gardul este prins in planul cadastral al vecinului in mod eronat. De asemenea trebuie luata legatura si cu acel vecin (chiar daca este in Spania se poate cauta o posibilitate de contact), pentru a vedea daca poate si mai ales daca doreste sa ceara prin imputernicit refacerea planului cadastral Atunci se poate opta pt. solutia refacerii planului sau cadastral si implicit (ulterior acesteia), a includerii gardului in planul cadastral al spatiului ce va apartine. Numai cu si dupa lamurirea unor astfel de detalii de drept si de fapt se poate lua o decizie avantajoasa de a actiona.
Exista si situatia (posibila dar nedorita) ca mentionatul vecin din Spania sa n recunoasca faptul ca este vorba de o eroare si atunci va trebui sa ajungeti in instanta.
Succes si contactati un avocat specializat din localitatea in care locuiti.