avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara, De curând am pierdut un proces civil și ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara, De curând am pierdut un proces civil și sunt nevoit ...

Bună seara,

De curând am pierdut un proces civil și sunt nevoit să plătesc prejudiciul, împreună cu o sumă de bani reprezentând daune morale.

Nu am avut banii necesari pentru a apela la un avocat în acest proces, așa că este de la sine înțeles de ce am pierdut cu atâta ușurință. :)

Din fericire nu este o sumă foarte mare de bani și cu ceva efort, pot plăti în câteva luni.

Speța este următoarea: cel căruia trebuie să îi plătesc daunele are conturile bancare poprite și se află în alt capăt al țării. Cum aș putea să plătesc suma, dacă nu prin virament bancar? Trebuie să iau legătura cu el și să discut sau cum se procedează mai exact?

De asemenea, am văzut că există și o taxă de judecată ce trebuie achitată, și nici aceea nu știu unde ar trebui să o plătesc.

Eu mă aflu în Buzău, iar procesul s-a desfășurat în județul Bihor.

Am căutat pe internet și nu am găsit răspunsul.

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:30, 8 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile de judecata le datorați părții adverse împreună cu suma stabila în instanta..Ii solicitați acestuia un cont pentru a achita suma respectiva ,când faceți transferul precizați ce reprezinta,cu nr dosar instanta etc.Nu e treaba dvs dacă are sau nu conturile poprire,puteți eventual transmite prin alte modalități posta ,moneygram etc.Pt a achita în rate trebuie sa aveți acordul creditorului ,acesta nu este obligat ss accepte varianta dvs și poate apela la un executor.Discutati cu acesta poate ajungeți la un compromis..
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Contract achizitie materiale dor969 dor969 Am achizitionat materiale pentru o constructie de la o firma, am platit o perioada iar acum sunt in imposibilitate de plata, am primit citatie ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata in apel Maryana@ Maryana@ In urma unui control al Curtii de Conturi unui salariat al institutiei noastre, personal contractual, i-a fost imputata suma de 50000 lei reprezentand drepturi ... (vezi toată discuția)