Bună seara!
În 1991,fiind cadru didactic în localitatea în care locuiesc, am primit în folosinta 50ari teren din rezerva de stat.
În urma cu ceva ani am încercat sa obțin titlu de proprietate pt acel teren și mi s.a spus ca nu se poate fiindcă am primit acel teren doar în folosința.
Pe de alta parte eu știu ca după minim 30 de ani de plata impozit poți sa faci demersuri sa devii proprietar al acelui obiectiv(casa sau teren).
Acum eu vin și întreb dacă, după mai bine de 30 de ani nu pot obține titlu de proprietate pt acel teren care, repet, mi s.a spus că mi.a fost atribuit în folosința, habar n.am in baza carei legi?
Și întreb nu doar pentru mine ci și pentru alti colegi care sunt în situația mea.
În speranța că am fost destul de clara,aștept un răspuns din partea dumneavoastră și va mulțumesc!
Nu puteți obține titlu de proprietate pe acel teren. Ce spuneți dvs. se referă la uzucapiune, dar nu se poate face pentru simplul motiv că terenul v-a fost dat în folosință de Stat. Singura variantă este să-l cumpărați dacă Statul îl oferă la vânzare.