avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pentru teren din rezerva de stat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pentru teren din rezerva de stat dat în folosință

Bună seara!
În 1991,fiind cadru didactic în localitatea în care locuiesc, am primit în folosinta 50ari teren din rezerva de stat.
În urma cu ceva ani am încercat sa obțin titlu de proprietate pt acel teren și mi s.a spus ca nu se poate fiindcă am primit acel teren doar în folosința.
Pe de alta parte eu știu ca după minim 30 de ani de plata impozit poți sa faci demersuri sa devii proprietar al acelui obiectiv(casa sau teren).
Acum eu vin și întreb dacă, după mai bine de 30 de ani nu pot obține titlu de proprietate pt acel teren care, repet, mi s.a spus că mi.a fost atribuit în folosința, habar n.am in baza carei legi?
Și întreb nu doar pentru mine ci și pentru alti colegi care sunt în situația mea.
În speranța că am fost destul de clara,aștept un răspuns din partea dumneavoastră și va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
flori54, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:00, 9 Noiembrie 2023
Nu puteți obține titlu de proprietate pe acel teren. Ce spuneți dvs. se referă la uzucapiune, dar nu se poate face pentru simplul motiv că terenul v-a fost dat în folosință de Stat. Singura variantă este să-l cumpărați dacă Statul îl oferă la vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie vasiledorin vasiledorin In anul 1991 ca urmare ca am lucrat pe timpul lui Ceausescu in CAP, am intrat in posesia unui teren. Fiind la capatul strazii langa terenul primit de catre ... (vezi toată discuția)