avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centralele termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centralele termice

buna ziua! locuiesc in braila si sunt chiriasa la un apt cu 1 camera....in tot blocul sunt montate repartitoare de caldura kre practic fraieresc proprietarii....inregistreaza de rup, platesti de te ustura buzunarul dar caldura e dar nu e....problema e k am vb cu proprietara apartamentului si dansa vrea sa puna centrala termica...doar k administratia nu ii permite acest lucru.....as dori sa stiu de ce Dumnezeu nu are voie sa isi puna centrala....chiar nu se poate dak nu vrea administratia blocului???lamuriti-ma si pe mine va rog mult...X-(#-oX-(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:43, 24 Februarie 2010
Administratia blocului nu se poate opune montarii unei centrale termice de apartament. Proprietara trabuie sa se adreseze societatii de distributie a gazelor, care in baza unui proiect va monta pe scara sau in afara ei o conducta de jos (parter) pana sus (ultimul etaj). Aceasta coloana se inteapa cu conducte mai mici care duc gazul la fiecare apartament. Daca nimeni de pe scara nu vrea sa-si monteze deocamdata centrala, costul proiectului si al coloanei va fi suportat de cel care cere lucrarea (deci proprietara). Cu timpul, daca vecinii vor sa-si monteze centrale(deci sa se alimenteze din coloana ), nu o vor putea face decat dupa ce platesc ( proprietarei) suma corespunzatoare costului pentru un apartament. De exemplu daca toata lucrarea costa 100 milioane, iar pe scara sunt 10 apartamente, cel care se va lega ulterior va plati (proprietarei) 10 milioane si asa mai departe. Alte amanunte le veti afla de la societatea de distributie a gazelor. Succes!
Furnizorul de gaze, prin firma pe care o agreaza pentru a face lucrarea...nu poate intra in bloc, care este proprietate privata, daca conducerea asociatiei nu este de acord cu acea lucrare.
Orice proprietar care doreste sa-si monteze CT de apartament trebuie sa ia intai avizul comitetului executiv (presedintelui) si apoi continua demersurile cu firma de CT, cu furnizorul de gaze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)
Asociatia proprietari nu a facut demersurile legale dupa montarea centralelor de apartament MihaiCostisor MihaiCostisor Buna ziua.Parintii mei au o problema legata de incalzirea locuintei.Ei sunt racordati la sistemul vechi de caldura,iarna aceasta au ramas singuri pe scara fara ... (vezi toată discuția)
Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)