avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Din 2006 mi se retine pe salariu suma de 150 ron , in urma popririi puse dupa o hotarare judecatoreasca investita cu titlu executoriu. Am depasit cu mult suma ( in dolari a cerut ,,creditorul") si la o echivalare , urmand cursul dolar BNR ,am constatat aceasta. Problema este ca executorul a iesit la pensie si a predat dosarul altuia. Am luat de multe ori legatura cu noul executor , dar acesta ma amana. Am vrut sa stau de vorba cu ,,creditorul", iar acesta nu raspunde , inchide telefonul. Intre timp se lucreaza la statele de plata si secretara nu sisteaza poprirea pana nu primeste o hartie de la o persoana autorizata. Va intreb.Ce sa :(fac? O contestatie ? O chemare in judecata? :(:hm:
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 08:31, 31 Ianuarie 2010
Sfat : daca ati calculat bine,notificati creditorul, si banca (societatea) care executa hotararea prin poprire, prin posta -confirmare de primire, daca nu va veti solutiona problema ,ii actionati in instanta pentru "imbogatire fara justa cauza", ca sa va recuperati debitul.
Multumesc foarte mult domnule avocat. Da. O scrisoare catre creditor, am pus ghilimele ptr. ca de fapt este un fost coleg ( camatar ), caruia ii voi trimite o scrisoare cu acea confirmare de primire. Voi atasa adeverinta din care reies sumele retinute lunar. La banca (societatea ) nu e cazul. Colegul a folosit metoda executarii silite prin poprire , in urma unei hotarari judecatoresti , investita cu formula executorie. Voi deschide in paralel o actiune civila , asa cum ati specificat , pentru recuperarea surplusului. Dar ce articole voi invoca? Inca o data , mii de multumiri. Adaug ca sotul este somer , iar eu profesor. In plus , am si o fata studenta la Bucuresti. Nu mai suport sa platesc la infinit. Pot cere si alte daune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Saldron Saldron Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog...Am garantat cu apartamentul un credit pe care l-a luat o persoana. Aceasta nu mai vrea sa achite rata lunara cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita - debitor fara bunuri ALTINGEAN ALTINGEAN am contractat in ultimii 3 ani , 2 credite de nevoi personale la banci diferite in urma cu 6 luni am ramas fara servici si ultimele luni nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Confuzie ietam ietam Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu stiu cum sa procedez: -am o poprire pe salariu , in urma unei executari silite ( un fost coleg de serviciu s-a folosit de ... (vezi toată discuția)