Din 2006 mi se retine pe salariu suma de 150 ron , in urma popririi puse dupa o hotarare judecatoreasca investita cu titlu executoriu. Am depasit cu mult suma ( in dolari a cerut ,,creditorul") si la o echivalare , urmand cursul dolar BNR ,am constatat aceasta. Problema este ca executorul a iesit la pensie si a predat dosarul altuia. Am luat de multe ori legatura cu noul executor , dar acesta ma amana. Am vrut sa stau de vorba cu ,,creditorul", iar acesta nu raspunde , inchide telefonul. Intre timp se lucreaza la statele de plata si secretara nu sisteaza poprirea pana nu primeste o hartie de la o persoana autorizata. Va intreb.Ce sa :(fac? O contestatie ? O chemare in judecata? :(:hm:
Sfat : daca ati calculat bine,notificati creditorul, si banca (societatea) care executa hotararea prin poprire, prin posta -confirmare de primire, daca nu va veti solutiona problema ,ii actionati in instanta pentru "imbogatire fara justa cauza", ca sa va recuperati debitul.
Multumesc foarte mult domnule avocat. Da. O scrisoare catre creditor, am pus ghilimele ptr. ca de fapt este un fost coleg ( camatar ), caruia ii voi trimite o scrisoare cu acea confirmare de primire. Voi atasa adeverinta din care reies sumele retinute lunar. La banca (societatea ) nu e cazul. Colegul a folosit metoda executarii silite prin poprire , in urma unei hotarari judecatoresti , investita cu formula executorie. Voi deschide in paralel o actiune civila , asa cum ati specificat , pentru recuperarea surplusului. Dar ce articole voi invoca? Inca o data , mii de multumiri. Adaug ca sotul este somer , iar eu profesor. In plus , am si o fata studenta la Bucuresti. Nu mai suport sa platesc la infinit. Pot cere si alte daune?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Saldron
Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog...Am garantat cu apartamentul un credit pe care l-a luat o persoana. Aceasta nu mai vrea sa achite rata lunara cu ... (vezi toată discuția)
Confuzie
ietam
Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu stiu cum sa procedez:
-am o poprire pe salariu , in urma unei executari silite ( un fost coleg de serviciu s-a folosit de ... (vezi toată discuția)