avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primeam o sultă după o succesiune dar după o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primeam o sultă după o succesiune dar după o perioadă de ...

Primeam o sultă după o succesiune dar după o perioadă de popriri din pensie persoana datornică a decedat.Se mai poate recupera ceva de la moștenitori ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:56, 14 Noiembrie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacs moștenitorii accepta succesiunea defunctei atunci preiau atât activul moștenirii cât și pasivul.Teoretic aveți șanse de a recupera.Depinde de ce bunuri exista în patrimoniul defunctei dacă datoriile depășesc valoarea bunurilor atunci probabil moștenitorii nu.vor accepta succesiunea.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirile vacante se preiau de primărie.

Alexandru Surcel a scris:

Moștenirile vacante se preiau de primărie.. Adică,spunetimi să înțeleg și eu.mulțumesc.[
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
vasiletudurean, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca decedatul nu are mostenitori sau aceștia nu accepta mostenirea, ce avea persoana decedata e luat de primărie.
Daca exista un imobil, va veți lua banii.
Vorbiti intai cu mostenitorii daca ii stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata datorii ruda decedata decs decs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat la sfarsitul anului trecut. Din pacate, intre momentul decesului si ... (vezi toată discuția)
Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)
Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)