avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebari in legatura cu plafonul de 1000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebari in legatura cu plafonul de 1000 lei

Intrebari in legatura cu plafonul de 1000 lei pentru acordarea in numerar a avansurilor de trezorerie catre angajati.

1, Trebuie sa aplicam aceasta limita si pentru avansurile de trezorerie plătite cu ordin de plata din contul curent bancar al institutiei in contul bancar personal al angajaților? De exemplu, putem plăti astfel avansuri de 5000 lei si depășiri de avansuri de 3000 lei? Aceasta depasire va fi virata tot prin ordin de plata catre angajat.

2. Angajații pot folosi aceste avansuri pentru a face plăti bancare (cu cardul personal la POS/online) pentru instituție?

3. Pot face aceste plăti doar daca au primit în prealabil in cont un avans de trezorerie sau pot folosi banii personali din cont urmând ca imediat sa solicite decontarea?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gabriela.dia , utilizator 09:09, 13 Noiembrie 2023
Da, se pot efectua toate cele 3 operatiuni mentionate, pt ce Legea 70/2015 limiteaza platile/incasarile cu numerar.

La pct 3 inteleg ca decontarea se va efectua tot prin cont bancar.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitante gabriolet gabriolet Am facturat catre o scoala la data de17.06,suma de 10830 lei. Pe 22.06. am taiat o chitanta si am primit numerar 3000 lei, iar pe 23.06 cu alta chitanta am ... (vezi toată discuția)
Cat mai am voie sa creditez societatea cu numerar? ionela11 ionela11 Buna ziua, cat mai am voie sa creditez societatea cu numerar pe zi de la 01.01.2024? multumesc (vezi toată discuția)
Asigurare medicala turist american bejenaru bejenaru Buna ziua! As avea nevoie de cateva sfaturi: Un prieten, turist american a fost operat de urgenta in romania. la externare i s-a inmanat decontul pentru ... (vezi toată discuția)