avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog sa îmi dați un sfat. Exista un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog sa îmi dați un sfat. Exista un titlu de ...

Bună ziua! Va rog sa îmi dați un sfat. Exista un titlu de proprietate pe numele bunici din 1998 ea fiind deceda în anul 1971. Succesiunea nu s-a făcut și nu vrea nimeni sa o facă suntem 19 mostenitori. Eu folosesc 14 ari di cei 43 de ari de pe titlu din 2018 și plătesc impozit doar eu, m-am declarat cu acte la primărie ca sunt nepoata. Întrebarea pe care mi-o pun este dacă pot deschide acțiune în instanță pentru uzucapiune cu martori eu în calitate de moștenitoare? Dacă nu atunci partenerul meu de viață poate cere uzucapiune? Nu suntem căsătoriți da în toți ani de când folosesc terenul o facem împreună. As vrea sa îmi pun o cabana din lemn ca adăpost când merg acolo dar sa nu am probleme. Am 66 ani și tot mai greu sa merg la gradina la 25 km. În așteptarea unui răspuns mulțumesc anticipat. Adriana
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:49, 14 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, practica instantelor nu este unitara in ceea ce priveste invocarea uzucapiunii de catre un mostenitor. In orice caz, pentru a afla daca o astfel de cerere este intemeiata in cazul dvs. trebuie indeplinite si alte conditii ale uzucapiunii, iar ca durata a posesiei din 2018 pana in prezent, nu pare ca va incadrati la uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune madriana57 madriana57 Buna ziua! Pot folosi si chiar vinde o parte dintr-un teren pe care este un titlu gresit pe bunica adica bunica a murit in 1971 si titlul s-a emis la cererea ... (vezi toată discuția)
Succesiune madriana57 madriana57 Buna seara! Am vrut sa deschid succesiunea dupa bunica unde sunt mostenitori dupa ea 20 personane. Deoarece unii dintre mostenitori nu vor sa coopereze ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune stefeld stefeld Am dobandit o casa printr-un Contract de intretinere viagera in 1983, dupa decesul proprietarei intretinute. Terenul si curtea aferente casei nu le-am putut ... (vezi toată discuția)