avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Program vizitare minor ???
Buna ziua !
Parintii sunt in divort. Copilul este la mama. Tatal este evacuat din casa si se afla la al 6-lea ordin de restrictie. Ultimul cu obligatia de a urma si 12 sedinte de consiliere psihologica, iar la final prezentarea unui raport din partea specialistului. S-a obtinut prin ordonanta prezidentiala domicililul copilului la mama. Tatal a facut recurs. Urmeaza sa se judece recursul. Copilul nu doreste sa mearga la program cu tatal, fapt constatat si de catre executorul judecatoresc si la interogatoriul facut de judecator in prezenta reprezentantului de la protectia copilului.
In aceasta situatie credeti ca instanta ii va face program de vizitare tatalui, avand in vedere ca el insusi are probleme si trebuie sa urmeze si consiliere psihologica ?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
volvera, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:43, 15 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E f greu de dat un raspuns, regula este programul, exceptia este restrictia dar numai in baza deciziei instantei luata in temeiul probatoriului. Numai cine vede dosarul in concret poate sa va dea un raspuns, Depinde si de ce va concluziona raportul de consiliere, depinde daca exista ceva diagnostice medicale. ale tatalui, dependente, poat eun raport de evaluare minor. Cu siguranta este afectat de ceea ce a vazut in jurul lui.

Cert este ca decizia se va lua strict prin prisma interesului superior al copilului. Daca acest interes este periclitat sau pus in pericol de comportamentul tatalui, nu se va acorda program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vizitare minor cafea1 cafea1 Buna. reprezint parata mama, iar o biectul cauzei il constituie program vizitare minor. VArianta clientei este ca tatal este iresponsabil intrucat copilul este ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor dorel13 dorel13 Exista o hotarare judecatoreasca prin care autoritatea parinteasca asupra unui minor va fi exercitata in comun de catre parinti. Domiciliul copilului s-a ... (vezi toată discuția)
Completare - executare silita minor dana2016 dana2016 Mi-am relatat povestea in februarie 2016 , cand spuneam:,, ,sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta ... (vezi toată discuția)