Ca urmare a divorțului, copii au rămas în custodia soției eu având obligația de-a plăti pensia alimentară cuvenită pentru ei. Avem un apartament pe care l-am cumpărat împreună cu soția prin credit bancar, după nașterea primului copil. Creditul a fost acordat pe baza venitului soției și este plătit băncii lunar de către soție care încasează și alocațiile și ajutoarele pentru copii din partea statului.Eu încă locuiesc în apartament și contribui cu jumătate la tot ce înseamnă cheltuieli privind copii.
Neavând speranțe pentru a reglementa situația apartamentului amiabil, aș dori păreri, informații;
-conform legii la ce mă pot aștepta dacă se cere împărțirea apartamentului? Cât la sută din valoarea apartamentul îmi revine dacă s-ar vinde apartamentul, sau cum se poate rezolva acest caz, având în vedere că avem doi copii?
Vă mulțumesc mult.
nu o sa vi se cuvina mare lucru, daca sotia cere casa, cere si creditul, va va da o sulta pt cat ati contribuit la achizitionarea lui.
daca sotia vrea casa, nu se va vinde.
Analiza este ampla de facut, depinde de durata casatoriei, de bunurile dobandite, de veniturile avute pe toata perioada, de alte obligatii, ca sa stabilim cota de contributie a sotilor.
Veti avea de impartit activ (imobil) - pasiv (credit), cine va prelua bunul, va prelua si creditul si va plati celuilalt o sulta.
Divort
Mihai25
Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)