avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cheltuieli de judecata

Exista o cat de mica sansa, ca pe calea recursului, care nici nu stiu pe ce motive sa il formulez, sa caseze incheierea primei instante (e vorba de incheiere de indreptare a erorii materiale), prin care societatea mea a fost obligata la plata de cheltuieli de judecata cam mari(onorariu avocat) , intr-o cauza avand ca obiect contestatie la executare, in care respectiva contestatoare a castigat?Va rog f. mult sa va dati cu parerea sau chiar sa redati din experienta dvs.
Cel mai recent răspuns: sophia_sb , utilizator 15:29, 10 Octombrie 2006
Din cate am inteles prin incheiere s-a indreptat eroarea consynd in faptul ca nu s-au aprobat si cheltuielile de judecata. Ar trebui sa faci recurs dar daca se poate impotriva sentintei prin care li s-a admis contestatia, sa-ti sustii punctul de vedere insistand pe faptul ca probabil debitul pentru care s-a dispus executarea este real si sa soliciti respingerea contestatie la executare. Totodata declara recurs si impotriva acelei erori precizand ca instanta atunci cand s-a pronunta nu a acordat cheltuieli de judecata. Poti in subsidiar sa soliciti aplicarea art 274 cod procedura civila. Mentioneaza de asemenea ca ai facut recurs impotriva sentintei de admitere a contestatiei.
Si eu m-am confruntat cu sentinta clara pronuntata luata din condica si dupa cateva zile am constatat ca se modificase sentinta, bineinteles in defavoarea societatii pe care o reprezint. De atunci dupa fiecare pronuntare merg si obtin certificat de grefa, care imi atesta clar solutia pronuntata si ma scuteste de "surprize"
in dispozitivul hotararii s-a strecurat eroarea materiala, in sensul ca in minuta si in considerente s-a stabilit si mentionat obligatia de plata a cheltuielilor de judecata iar in dispozitiv a fost trecuta mentiunea "fara cheltuieli de judecata".
Hotararea cu mentiunea "fara cheltuieli de judecata" am primit-o pe
31.05.2006 iar incheierea de indreptare a erorii materiale am primit-o pe 09.10.2006. Nu am atacat prima sentinta ptr. ca a fost o poveste cam complicata si oarecum nu ma deranja f tare, asa ca acum am primit indreptarea de eroare materiala.Sincer nu stiu cum sa procedez pt ca patronii mei sunt mereu nemultumiti atunci cand e vorba sa platim sume de bani, dar ei vor ca altii sa-i plateasca.De fapt asta este of-ul.Nu stiu cum sa mai procedez, ptr. ca sunt nevoita sa introduc actiuni, de care nu poti fi tocmai mandru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte de munca si asigurari sociale. indreptare eroare materiala sebacebe sebacebe Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatorea speta: In data de 31.01.2014 TMB s-a pronuntat in sedinta publica cu o sentinta definitiva cu un termen de ... (vezi toată discuția)
Instanta mi-a admis recursul... si m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs! aidu aidu Desi mi-a admis recursul... Curtea de Apel m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs!!! Sunt indreptatit sa invoc eroarea materiala pe calea ... (vezi toată discuția)
Îndreptare eroare materială Monica888 Monica888 Bună ziua, Am formulat și eu astăzi o cerere de îndreptare a erorii materiale strecurată într-o Sentință pronunțată de tribunal-secția se ... (vezi toată discuția)