Exista o cat de mica sansa, ca pe calea recursului, care nici nu stiu pe ce motive sa il formulez, sa caseze incheierea primei instante (e vorba de incheiere de indreptare a erorii materiale), prin care societatea mea a fost obligata la plata de cheltuieli de judecata cam mari(onorariu avocat) , intr-o cauza avand ca obiect contestatie la executare, in care respectiva contestatoare a castigat?Va rog f. mult sa va dati cu parerea sau chiar sa redati din experienta dvs.
Din cate am inteles prin incheiere s-a indreptat eroarea consynd in faptul ca nu s-au aprobat si cheltuielile de judecata. Ar trebui sa faci recurs dar daca se poate impotriva sentintei prin care li s-a admis contestatia, sa-ti sustii punctul de vedere insistand pe faptul ca probabil debitul pentru care s-a dispus executarea este real si sa soliciti respingerea contestatie la executare. Totodata declara recurs si impotriva acelei erori precizand ca instanta atunci cand s-a pronunta nu a acordat cheltuieli de judecata. Poti in subsidiar sa soliciti aplicarea art 274 cod procedura civila. Mentioneaza de asemenea ca ai facut recurs impotriva sentintei de admitere a contestatiei.
Si eu m-am confruntat cu sentinta clara pronuntata luata din condica si dupa cateva zile am constatat ca se modificase sentinta, bineinteles in defavoarea societatii pe care o reprezint. De atunci dupa fiecare pronuntare merg si obtin certificat de grefa, care imi atesta clar solutia pronuntata si ma scuteste de "surprize"
in dispozitivul hotararii s-a strecurat eroarea materiala, in sensul ca in minuta si in considerente s-a stabilit si mentionat obligatia de plata a cheltuielilor de judecata iar in dispozitiv a fost trecuta mentiunea "fara cheltuieli de judecata".
Hotararea cu mentiunea "fara cheltuieli de judecata" am primit-o pe
31.05.2006 iar incheierea de indreptare a erorii materiale am primit-o pe 09.10.2006. Nu am atacat prima sentinta ptr. ca a fost o poveste cam complicata si oarecum nu ma deranja f tare, asa ca acum am primit indreptarea de eroare materiala.Sincer nu stiu cum sa procedez pt ca patronii mei sunt mereu nemultumiti atunci cand e vorba sa platim sume de bani, dar ei vor ca altii sa-i plateasca.De fapt asta este of-ul.Nu stiu cum sa mai procedez, ptr. ca sunt nevoita sa introduc actiuni, de care nu poti fi tocmai mandru.