avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la un precontract de vânzare cumparare in 2022
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la un precontract de vânzare cumparare in 2022

Am facut un precontract de vinzare cumparare in 2022, achitind plata integral pentru apartament , insa voi avea de achitat la finalizare lucrari in 2024 doar garajul. In precontract tva-ul e de 5 % . Am vazut ca cei care achizitioneaza in 2023 ramin cu tva de 5 % . Noi cei care am achizitionat in 2022, deci mai devreme de 2023, raminem cu acel tva sau intram in 9 % ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 11:29, 27 Noiembrie 2023
Daca factura finala va fi facuta in 2024 ( punerea in posesie contract autentic ) va fi cu cota de 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va trebui sa achit diferenta pt tva 9%? mooniq7 mooniq7 Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2022, a fost livrat in 2023, deci se locuieste in el, dar contractul de ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitie apartament Inchizit0r Inchizit0r Daca s-a făcut antecontract pt un apartamentul anul trecut cu 140.000 euro, dar CF-ul va fi gata anul viitor (poate apartamentul in sine va fi gata anul ... (vezi toată discuția)