avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez intr o firma 2 zile cu 2 zile adica 2 zile sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez intr o firma 2 zile cu 2 zile adica 2 zile sunt la munca ...

Lucrez intr o firma 2 zile cu 2 zile adica 2 zile sunt la munca 13 ore pe zi și 2 zile am liber.Din care 1 singur weeknd pe luna îl am liber.Cand îmi iau concediu de odihna dacă îmi iau de luni pana vineri și nu merg la munca în weeknd pt ca sunt în concediu de odihna mi se oprește la salariu 500 lei net.Pt cele 2 zile de weeknd în care am lipsit.Angajatorul are ca explicație ca mai nou legislația s a schimbat și ca ești plătit pe ora.Si ca de aceea mi se oprește asa de mulți bani eu fiind în concediu de odihna.Dar eu nu înțeleg dacă apar în concediu de luni pana vineri ,sâmbătă duminica nu ar fi extra ore lucrate ?având în vedere ca trebuie lucrate 40 de ore pe săptămână?are voie angajatorul sa mi oprească din salariu in situația pe care am descris o ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
Dani1993, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:05, 16 Noiembrie 2023
Legislatia nu s-a schimbat cum v-a spus angajatorul ... iar zilele de concediu sunt cele de luni-vineri, nu includ sambata, duminica sau sarbatorile legale.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Vio Herghelegiu Vio Herghelegiu Bună. Lucrez la o brutarie pe partea de gestiune. În contractul primit specifica ca lucrez 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana deși ma obliga se merg și ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Alex.cinta Alex.cinta Salut. Treaba sta în felul urmator: pe data de 28,29 și 30 (luni, marți, miercuri) am concediu de odihna. Pe data de 31(joi) lucrez. Pe 1,2 și 3(vineri, ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)