avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul cere 6 zile de munca pe saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul cere 6 zile de munca pe saptamana

Buna ziua.
Am o problema legata de munca. Angajatorul imi cere sa lucrez weekend-ul impreuna cu colegii in ture. Weekend-ul acesta este randul meu, prima data cand facem asta de cand m-am angajat. Eu am liber duminica si luni, si se asteapta sa lucrez pana lunea viitoare, cu sambata si duminica fiind cate o ora -doua pe zi de munca si restul zilei munca "la cerere", adica doar daca are cineva nevoie de ceva de la mine. Este legal asa ceva? In contractul meu scrie ca am liber duminica. De asemenea, se asteapta sa raspund "la cerere" 24/7 oricum, si nu ma plateste decat pentru timpul lucrat ex 10 min, ignorand cat mi-a luat sa ajung la calculator si ca imi ia din timpul liber etc.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
lunator, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 16 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.

Puteți depune o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemată la inventar in timpul liber, adică sâmbătă şi duminică. ... Loredana080 Loredana080 Chemată la inventar in timpul liber,adică sâmbătă şi duminică. Bună ziua. Astăzi am fost anunţată de către administratorul firmei la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Timp de odihnă eliza100 eliza100 Buna seara Fiul meu se află in următoarea situatie Este angajat in funcția de casier la Mega Image. Din luna aprilie 2017 este discriminat de sefa de ... (vezi toată discuția)