avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contencios Administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contencios Administrativ

Bună ziua.
Intr-un litigiu pe contencios administrativ, este necesar a se aduce ca probă exemple similare din jurisprudența?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:31, 17 Noiembrie 2023
De multe ori este nevoie să se depună la dosar jurisprudență asemănătoare. Dar, atenție! Nu toți judecătorii țin cont de hotărâri judecătorești date în dosare similare.
Nu este obligatoriu puteți sa depuneți dar doar orientativ,judecătorul nu este obligat sa tina cont de practica respectiva precum în sistemul de drept anglo saxon.
Jurisprudența ca probă? În niciun caz! Necesar? Nici atât.

Iar mie, uneia, această plăcere a unora de a umple dosarul cu "practică" (cu ce au gândit alte instanțe) mi se pare un afront adus libertății judecătorului de a ajunge la o soluție pe baza propriei sale argumentări raționale.
Niciodată nu am făcut asta. A! Eventual am indicat numărul și anul unei decizii a ICCJ (RIL sau HP) sau a vreunei decizii a CCR, acolo unde a fost cazul, am pus vreo două paragrafe/considerente între ghilimele, dintre cele care aveau legătură cu chestiunea litigioasă și cam atât.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In instanta se tine cont de precedent? se poate arata acest lucru in fata judecatorului? pop sorin pop sorin Fiind vorba de un proces civil , cum se apreciaza aratarea unui precedent? Ca proba la dosar sau verbal in fata instantei? Cat cantareste o alta hotarare ... (vezi toată discuția)
Srl vs societatea romana de radiodifuziune BobiX BobiX Cu ceva ani in urma o firma din Cluj, ii vom spune X srl, a castigat in fata ICCSJ un proces cu Societatea Romanda de Radiodifuziune - ii vom spune SRD - prin ... (vezi toată discuția)
Cauza ramasa in pronuntare de la prim termen mihami mihami Buna ziua! Este normal ca o actiune pe contencios /sporuri neacordate functionarilor publici, [b]sa fie respinsa de la primul termen[/b], desi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)