avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Donații multiple într-un cont
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Donații multiple într-un cont

Buna seara comunitate. EU, in calitate de persoana fizica, fac o donatie unei alte persoane fizice o valoare de X lei. prin transfer bancar. Mentionez si faptul ca este donatie la rubrica, care este scopul tranzactiei.
Intrebarea mea este. Daca in contul persoanei care primeste donatiile se aduna o suma considerabila deoarece ea primeste de la mai multe persoane o suma X de bani, persoana care primeste donatiile are obigativitatea sa declare acele sume ca fiind o sursa de venit? Sau?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
DanaLaghiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:08, 17 Noiembrie 2023
Dacă mai multe persoane transferă sume mari de bani în contul altei persoane, poate fi în unele cazuri ceva necurat la mijloc, și poate intra pe fir DIICOT (la sesizarea ANAF), pentru a verifica dacă nu se petrece o infracțiune de spălare de bani, obținuți din trafic de droguri, prostituție, furt din bancomate prin clonare de carduri, spargeri, EVAZIUNE FISCALĂ...........

Astfel de donatori nu pot face cu bună credință, astfel de fapte de caritate prin donații, fără a urmării să-și atingă un interes personal.

În fine, aceste tranzacții nu vor fi considerate venituri, chiar daca sunt declarate venituri de titularul de cont.
La sume mari trebuie să indice sursa banilor, adică de unde și din ce provin.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit - tranzactii online Tahity Tahity Buna ziua, am si eu o lamurire legata de un caz particular. Domnul x are un cont pe un site foarte respectat (epassporte.com) care ofera servicii de ... (vezi toată discuția)
Venit declarat greu_de_ucis greu_de_ucis salutare! pana la ce suma poti sa primesti ca persoana fizica intr-un cont bancar/pe un card fara sa declari? multumesc! (vezi toată discuția)
Bani furati din contul bancii - on line banking sisko sisko buna tuturor nu stiu daca ati mai auzit de asa ceva , dar mie tocmai mi s-a intamplat : mi-a fost lichidat contul din banca prin on line banking . va rog ... (vezi toată discuția)