avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De cand se calculeaza pensia cu noua lege?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De cand se calculeaza pensia cu noua lege?

De cand se calculeaza pensia cu noua lege? Eu implinesc varsta cu 21 de zile inainte de 1 septembrie 2024. Ce lege mi se va aplica? Cum va fi si daca va fi corectata? Si inca ceva foarte neclar: doua persoane care au avut aceiasi functie dar in firme diferite, cu salarii diferite si logic cu contributii diferite, vor avea aceiasi pensie desi una a avut salariul minim si altul la alta firma dublu?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
adi46, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:21, 20 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea este adoptata de Parlament asa cum Guvernul a elaborat-o , - dupa cum chiar dvs. spuneti - se va aplica din 01.09.2024 . Vi se va aplica , pentru 3 saptamani , legea 263/2010 , ( adica cea in vigoare la acea data ) si , de la 01.09.2024 , se va recalcula pe noua lege . Cum va fi , si daca va fi corectata nimeni nu poate sti ( daca va referiti la legea in sine ) . NU conteaza pe nici una dintre cele doua legi functia persoanei , ci venitul lunar al acesteia din intreaga cariera , in raport cu care se face calculul punctelor de pensie , si - implicit - valoarea acesteia . Doar la punctaj egal pensiile vor fi egale .
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce șanse de câștig au în instanță pensionarii cărora le-a ... Hobitzi Hobitzi Ce șanse de câștig au în instanță pensionarii cărora le-a scăzut pensia în urma recalculării? Cum este posibil să se schimbe niște drepturi deja ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit decizia de pensioanre anticipata partial ... nora 1 nora 1 Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata partial si as vrea sa stiu cum se ajunge de la numarul total de puncte la punctajul mediu anual si unde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ați publicat luni, 15 ianuarie, articolul : "pensionarea ... Florina Baciu Florina Baciu Buna ziua! Ați publicat luni, 15 ianuarie, articolul : \"Pensionarea după munca în condiții grele: Ce prevede noua lege a pensiilor față de actuala ... (vezi toată discuția)