avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Sunt in proces de divorț cu minor. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Sunt in proces de divorț cu minor. Urmează să ...

Bună ziua.
Sunt in proces de divorț cu minor. Urmează să primesc hotărârea pe fond ce conține autoritate comună și un program de vizitare nesatisfăcător.
Voi face apel pentru program de vizitare extins.
Totodată, din intâlnirile cu ea și cu copilul mi-am dat seama că le iubesc și că am greșit mult.
Întrebări. 1.Noi suntem divorțați in drept cât timp suntem in apel ? (Ne putem împaca in apel și să nu se mai pronunțe divorțul?).
2. Cum să "îmbrac" apelul pe program de vizitare extins dar totodată să "provoc" soția să chibzuiască la o împăcare și să conving judecătorul să ia în discuție serios și acest aspect și să zgândare un pic sotia? Simt că și ea mai are ceva pentru mine.
Știu că speta este grea motiv pentru care aș prefera răspunsuri ample, bine documentate și cu soluții. Restul să se abtină. Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:09, 21 Noiembrie 2023
1 trebuie sa atacați hotararea și în ce priveste divortul, nu numai programul de vizita daca nu vreti sa ramana definitiva în ce priveste divortul.
2 pt redactarea apelului mergeti la un avocat.
Daca declarati apel si pe desfacerea casatoriei, inseamna ca aceasta se mentine pana la solutionarea apelului.

Impacarea partilor poate surveni oricand, inclusiv in apel.

Judecatorul teoretic da sfaturi de impacare, pactic n am vazut sa bfaca asta in apel si oricum mai mult de 2 vorbe n are alta autoritate.

Dvs trebuie sa discutati ca intre adulti cu sotia dvs, sa puneti pe masa probelemele existente, sa vedeti cum le rezolvati tinand seama de parerea fiecaruia. Evident ca pentru copii e bine ca familia sa existe in continuare, insa numai dvs ca parteneri puteti decide daca mai aveti sau nu resurse si motivatie sa continuati. Eventual ceva terapie de cupla, insa nu va asteptati ca un judecator sa va impace fara a cunoaste in detaliu ce nemultumiri sunt in relatie.

Indiferent ce text in proza ar scrie si un avocat si cat de bine ar argumenta, tot dvs trebuie sa discutati cu sotia si sa ajungeti la un numitor comun.

Dragoste cu sila nu se poate, chiar daca suna frumos argumentat, asa ca magistratul tot va pronunta divortul daca sotia nu este de acord sa continue, stiut fiind ca faptele vorbesc si nu simplele declaratii si argumentatii din vorbe scrise de un tert.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Speta are complexitatea plombarii unui dinte la stomatolog cu alte cuvinte este relativ banala.Este complicata doar pt dvs pt ca probabil nu aveți avocat angajat și într-adevăr este complicata sub aspect emoțional pt orice persoana care trece printr un divorț.Pt împăcare nu e suficient sa doriți doar dvs trebuie sa fie de acord și soția asa ca oricât de meșteșugit redactati dvs apelul soția nu poate fi obligata sa și accepte.Bine ar fi sa fi întrebat un av ce șanse sunt,cum decurge un divorț,ce se poate obține etc.Mai.important decât apelul este sa reusiti sa va convingeți soția de bunele dvs intenții,o schimbare de comportament etc.Succes.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort renaldoo renaldoo buna! ma aflu intr-un divort cu sotia,precizez ca nu mam prezentat la nici o infatisare si nici nu mi-am pus un avocat deoarece am sperat sa ne impacam dar in ... (vezi toată discuția)
Soția a părăsit domiciliul conjugal împreună cu fetița. eu vreau copilul copilul lângă mine, ce este de făcut? Dmc2908 Dmc2908 Bună ziua am și eu rugăminte și o problema. Sotia a plecat de acasă de 3 zile împreună cu fetita noastră de 2 ani și nu dorește sa se mai întoarcă. ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 ... BoangherGigi BoangherGigi Buna seara ! Doi tineri căsătoriți au o fetița mică de 10 luni ! Dacă se despart (pt ca practic nu mai au planuri comune,se cearta zilnic ,au ajuns la ... (vezi toată discuția)