avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STUDII PENSIE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STUDII PENSIE URMAS

STUDII PENSIE URMAS

Pentru pensia de urma in conformitate cu Legea 263/2010 art.84
"Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;" sunt considerate "forma de invatamant organizata potrivit legii" cursurile de practica postuniversitare efectuate in strainatate prin firme specializate? Nu am gasit text lamuritor la "forma de invatamant organizata potrivit legii". Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
adi46, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 21 Noiembrie 2023
Pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensia de urmas in conformitate cu legea 263/2010 art.84 ... adi46 adi46 Pentru pensia de urma in conformitate cu Legea 263/2010 art.84 \"Copiii au dreptul la pensie de urmaş: b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas! ruxandra_daniela ruxandra_daniela Buna ziua, Revin cu o intrebare privitoare la pensie de urmas: Am 23 ani, si sunt studenta in anul III, ar trebui sa termin anul acesta dar din pricina ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de urmas vioalex8 vioalex8 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: Primesc o pensie militara de urmas, iar de curand am terminat facultatea.Problema este ... (vezi toată discuția)