avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara o casa nationalizata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara o casa nationalizata?

Buna seara.

Locuiesc de 26 de ani intr-o casa nationalizata timp in care am platit chirie la stat.Anual am depus 2-3 cereri de cumparare , iar la o luna primeam raspuns ca nu o pot cumpara deoarece este revendicata.
As dori sa stiu cat timp dureaza pana se poate solutiona revendicarea?Casa este revendicata cam de 5 ani timp in care nu a inceput nici-un proces cu statul.
In cazul in care cel care a revendicat casa ar incepe un proces cu statul si ar castiga casa eu unde voi locui?Exista un program social pentru persoanele ca mine?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 30 Ianuarie 2010
ar trebui sa va interesati, ca daca e revendicata si necumparata de chiriasi, fostul proprietar poatec sa si-o ia inapoi.
asta inseamna ca proprietarul va va inchiria in continuare.(asa ar trebui)
Nu este obligatoriu.
Proprietarul poate sa revendice spatiul sa intre in posesia lui cu scopul de a ridica alta constructie
In calitatea de locatar trebuie sa staruiti la autoritatile competente pentru a cunoaste concret situatia materializarii interesului proprietarului sau mandatarului acestuia,intr-un eventual proces .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil-proprietarul in strainatate ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Sora mea locuieste in Germania si are un apartament cu 4 camere in Drumul Taberei pe care l-a inchiriat deja dar nu a facut formele; i-a trimis ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)