avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am urmatoarea situatie. In septembrie, un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am urmatoarea situatie. In septembrie, un proprietar ...

Buna ziua! Am urmatoarea situatie. In septembrie, un proprietar a facut o plata a intretinerii in contul asociatiei pentru un alt apartament (al meu). Am anuntat greseala si mi s a spus sa fac si eu plata pentru aceeasi suma in contul acelui apartament. Cu alte cuvinte, proprietarul mi a platit in avans intretinerea si eu am platit partea lui. Acum mi se spune ca, de fapt, eu doar i am dat banii inapoi si ca sunt restanta cu intretinerea pe octombrie si noiembrie. Vi se pare corect?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 16:01, 21 Noiembrie 2023
Din moment ce susțineți ca v-ati plătit încrucișat dvs. cu vecinul, cheltuielile de întreținere pe septembrie (sau august, ca nu ați precizat) și nu ați spus nimic despre octombrie, probabil aveți restanță , noiembrie suntem acum nu puteți avea restanță.
In primul rand nu aveati cum sa i dati banii inapoi pentru ca domnul a pus banii in contul asociatiei, cont la care au acces doar cei din conducerea asociatiei.
Banuiesc ca plata ati facut-o din contul dvs. bancar in contul bancar al asociatiei si acolo ati scris datele de identficare ale vecinului, nu?

Intrebati asociatia unde sunt banii virati de vecin in numele dvs. pentru ca dvs. nu aveati cum sa-i retrageti din acel cont.
I-a retras cumva vecinul in cauza?
Daca nu... unde sunt...?
Noi platim intretinerea in luna curenta pentru acum 2 luni. Vecinul a platit in septembrie pentru luna iulie. Eu deja platisem pentru luna iulie atunci cand el a facut plata gresita catre ap meu. Deci eu am in sept un avans de plata la intretinere (500 si ceva de lei). In octombrie, din cauza acestui avans, nu am putut plati intretinerea pt august din aplicatie ca aparea deja platita. Am anuntat si aici mi s a spus sa fac acea plata pentru vecinul in cauza.

Acea suma acopera si jumatate din intretinerea ceruta in noiembrie (pentru luna sept), insa, mi se cere suma pentru octombrie si noiembrie.

Nu stiu in ce fel sa le mai explic..
Da, atat eu, cat si vecinu am facut transfer in contul asociatiei din conturile noastre private. Nu stiu daca vecinul i-a restras, dar nu cred ca avea aceasta posibilitate. Eu nu am primit nimic inapoi, in nici o forma (card sau cash), Asta intreb si eu, unde sunt banii aia? Si mi se raspunde asa: ca eu eram in sept pe 0. Ca s-a facut o plata in contul apartamentului
meu si ca aveam avans 500 de lei. ca eu am facut o plata de 500 catre contul ap vecinului (totul in contul asociatiei) si ca atunci cand eu am facut plata, i am dat datoria vecinului. Si ca din nou sunt pe 0 si trebuie sa platesc restantele din oct si noiembrie. Ei au 1000 de lei si noi trebuie sa platim tot din nou..si cica eu nu inteleg contabilitate
Sa revenim...
In Septembrie vine intretinerea pe luna trecuta, August, nu?
Aceasta intretinere ati platit-o dvs. o data si vecinul din nou, da?
Acea suma platita de vecin a ramas ca plata in avans, adica pentru intetinerea pe luna Septembrie ce vine in Octombrie, nu? Adica dvs. in Octombrie nu ati platit nimic la intretinere si au luat banii platiti in Septembrie de vecin, nu?

Daca da... atunci dumnealor au dreptate sa platiti intretinerea pe luna Octombrie, avansul ramas de la vecin a fost folosit la plata intretinerii venita in Octombrie pentru luna trecuta, Septembrie.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii la zi niko777 niko777 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata ... (vezi toată discuția)
Judecata ptr neplata intretinerii pentru o suma modica rokhsana rokhsana Buna ziua. Am si eu o intrebare la dvs si sper din tot sufletul sa ma ajutati. Anul trecut in luna august bunica mea a fost data in judecata de asociata de ... (vezi toată discuția)
Repartizare incasari asociatie de proprietari Mirela_Stirbu Mirela_Stirbu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in urmatoarea problema. Sunt proprietara unei garsoniere intr-o vila situata in localitatea Paraul Rece, ... (vezi toată discuția)