Buna ziua! Am urmatoarea situatie. In septembrie, un proprietar a facut o plata a intretinerii in contul asociatiei pentru un alt apartament (al meu). Am anuntat greseala si mi s a spus sa fac si eu plata pentru aceeasi suma in contul acelui apartament. Cu alte cuvinte, proprietarul mi a platit in avans intretinerea si eu am platit partea lui. Acum mi se spune ca, de fapt, eu doar i am dat banii inapoi si ca sunt restanta cu intretinerea pe octombrie si noiembrie. Vi se pare corect?
In septembrie vine intretinerea pe luna iulie.
Da, eu am platit-o totsl si vecinul a platit suma pt intretinerea lui. Acea suma ar fi trebuit sa ramana avans pentru luna august ce a venit in octombrie (plata totala a intretinerii pt ap meu) si jumatate din suma intretinerii pentru septembrie (care trebuia platita in noiembrie).
Cu suma data de vecin, nu a fost platit nimic pentru lunile august si septembrie pentru mine, acum mi se cere sa platesc tot.
Si vecinul in cauza a patit la fel?
Atunci ii intrebati elegant unde sunt banii dvs.
Puteti intreba si vecinul in cauza daca a retras acea suma ( daca se poate face asta...) si merge impreuna la asociatie sa intrebati de acei bani.
Le puteti transmite ca o sa faceti si plangere la politie daca trebuie pentru ca v-au disparut niste bani platiti in contul asociatiei pentru dvs.
Dvs. nu aveati cum sa aveti acces la acei bani ( ati platit intretinerea vecinului din contul dvs. personal, nu ati cerut asociatiei sa schimbe destinatia banilor primiti de la vecin...), vecinul poate nu a retras acei bani ( aflati cand il intrebati...) si singurul vinovat ar ramane cei din conducerea asociatiei ce au acces la acel cont.