avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... BUNA ZIUA SOTUL MEU A LUCRAT IN SUBTETAN 15 ANI SI ARE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

BUNA ZIUA SOTUL MEU A LUCRAT IN SUBTETAN 15 ANI SI ARE IN ROMANIA ...

BUNA ZIUA SOTUL MEU A LUCRAT IN SUBTETAN 15 ANI SI ARE IN ROMANIA CONTRIBUITI 29 ANI SI ARE PENSIE COMUNITARA PENTRU CA A LUCRAT SI IN MAREA BRITANIE 21 DE ANI
CUM I SE VOR CALCULA PUNCTELE DE STABILITATE?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Rmcp , utilizator 11:48, 22 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum interpretez eu prevederile legii , daca cei 29 ani sunt toti contributivi ( adica nu sunt - parte din ei - stagiu suplimentar conform grupei de munca ) , va avea puncte de stabilitate pe 4 ani - cei care depasesc 25 ani - , adica 2 puncte .
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns
Precizez ca sotul meu a iesit la pensie in 2018 avand 15 ani subteran si a beneficiat de indice de corectie de 1.15
De la 1 septembrie o sa i se recalculeze pensia comunitara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum interpretez eu legea , as zice ca da ... Pensia este platita pro-rata , adica fiecare tara plateste “ portia “ ei de pensie , in conditiile valabile in acel stat . Numai numarul de ani se au in vedere - ca stagiu de cotizare necesar . Ori , daca legea prevede recalcularea tuturor pensiilor din sistemul asigurarilor de stat din Romania , si sotul dvs. s-ar incadra , si el este pensionar al acestui sistem ...
Multumesc mult pt.raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie eugeniacrn eugeniacrn Calcul pensie comunitara. Sunt nascuta in iulie 1957 si am lucrat in Romania 27 de ani iar in Italia 8 ani. in prezent sunt pensionara si iau o pensie din ... (vezi toată discuția)
Se poate cere recalcularea pensiei pentru perioade lucrate in slovacia? h3l3na_b h3l3na_b Am si eu o intrebare,poate ma ajuta cineva cu un raspuns : sotul meu are 51 de ani , a lucrat in subteran 24 de ani , este pensionat pentru limita de varsta si ... (vezi toată discuția)
La cat se imparte punctajul ? aecobob aecobob Buna seara, Sunt iesit la pensie din Mai 2008,nascut la 18.04.1957.Am 25 de ani in gr.I pana in 2001 si apoi inca 7 ani in gr.speciala.Am iesit in baza Legii ... (vezi toată discuția)