avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, vecinul (de perete) s-a debransat de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, vecinul (de perete) s-a debransat de la centrala de ...

Buna ziua, vecinul (de perete) s-a debransat de la centrala de scara fara a avea o sursa alternativa de incalzire si fara a cere acordul asociatiei de proprietari. Pur si simplu lasa apartamentul neincalzit ceea ce-mi scade confortul termic drastic. Este legal ce a facut? Exista vre-o lege care sa ma protejeze de asenenea comportament?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:03, 22 Noiembrie 2023
Nu exista o lege care sa sanctioneze asa ceva. Doar in cazul debransarii de la sistemul de termoficare centralizat.
Si daca nu se debransa și lasa caloriferele închise era la fel. Din păcate pt dvs, veti consuma mai mult, dar nu aveti ce face.
In alte tari - (C E), nu se poate intampla asa ceva, dar ast-ai alta chestiune....
Eu locuiesc la et. 5, debransati de la sistemul centralizat de incalzire;
La etajul 4, pe coloana mea, nu locuieste nimeni si chiar cand locuia nu avea incalzire;
La etajul 6, pe coloana mea, nu locuieste nimeni- asfel incat fam.Grecu "forjeaza" centala la maximum pentru a ne asigura un confort termic cat de cat.
Cui sa ne adresam? Ce putem face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit: cum fac sa nu mai platesc caldura la intretinere? zws zws Buna ziua! Am un apartament in care nu locuieste nimeni. Acest apartament este intr-un bloc care desi are repartitoare, acestea nu mai sunt folosite de ani ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am cumparat de curand un apartament in ploiesti si ... t.nicoleta t.nicoleta Debransare / acord vecini. Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si doresc debransarea lui de la sistemul de termoficare si montarea unei centrale ... (vezi toată discuția)
Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)