avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp pot chema in judecata angajatorul daca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp pot chema in judecata angajatorul daca pe durata ...

In cat timp pot chema in judecata angajatorul daca pe durata contractului de munca nu-mi plateste orele suplimentare. Doresc sa inchei contractul actual pana la data acestuia,apoi sa-l actionez in judecata pe angajator,justificand prin raport pdf cartela electronica a portii proiectului prezenta mea la lucru de 9h pe zi,pontajul societatii figurez 8h,fapt abuziv si nedrept.

Mulțumesc

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 6 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa fie necesar sa demonstrati faptul ca ati prestat munca suplimentara la solicitarea angajatorului (art. 121, alin. (1) din Codul Muncii). Faptul ca ati fost prezent la munca 9h/zi nu este dovada ca vi s-a solicitat acest lucru.
La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara. Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Salut,
Am raportul de intrare al locului de munca,deoarece se face cu prezenta cartelei In/out...Acest raport l-am luat de la securitatea inteprinderi.Este o baza solida sa demonstrez prezenta mea mult peste pontajul companiei.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

Acel raport evidentiaza orele de incepere si de sfarsit ale programului de lucru?
Buna,

Pai sunt sub un contract de munca cu detasare in strainatate,ei in pontaj trec prezenta 8h dar programul in baza este de 9h pt ca cei care sunt platiti/h in pontaj figureaza cu 9h,eu am salariul fix si imi trec P (PREZENT) nu specifica numarul de ore.Dar eu pot justifica acest aspect cu raportul de intare electronic al portii proiectului,acolo se vede clar ora la care am intrat si am iesit.Credeti ca va fi o proba puternica?

Alte discuții în legătură

Recuperare ore in weekend Gingilica Gingilica Buna ziua, Avand un program zilnic de 7h, pentru ca nu se intruneste norma saptamanala de lucru, este necesar sa recuperez cele 5h lipsa in weekend. Doar ... (vezi toată discuția)
Program de lucru si pauza de masa larisalaly larisalaly Buna ziua! Poate fi inclusa, in programul de lucru de 8h/zi, pauza de masa de 1h, desi salariatul este pontat cu 8h si platit pentru 8h? De ex. daca ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru orele suplimentare symonika_kreatza symonika_kreatza vreau sa intreb cum trebuie sa procedez in situatia aceasta:la 40 ore suplimentare efectuate am fost platita cu 2 ron, in contractul individual de munca imi ... (vezi toată discuția)