avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM probleme cu PV de contraventie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM probleme cu PV de contraventie

La un control de rutina a inspectorilor ITM de pe data de 09.10.2006 s-a gasit un lucrator ce a declarat ca e angajat cu data de 04.10.2006 si CIM nu era inregistrat inca la ITM (motivul real invocat:lipsa aviz medicina muncii)
Rezultat:pv contraventie cu 1500 RON si refuz de a trece pe PV (desi pe tipizat e specificat)modalitatea de a plati(conformOUG 2/2001)jumatate in 48 ore.Motivul:nu ne lasa sefu !Sa fie oare pentru ca 25% ramane la dispozitia ITM si se pot plati diverse obligatii(...din campanie...)Daca pe PV s-a semnat cu nu am obiectiuni se mai poate face contestatie ptr.refuzul de a putea plati jumatate din minim?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 19:58, 10 Octombrie 2006
Puteti dar pt motive legate de procesul verbal si de mentiunile acestuia(daca cuprinde toate prevederile). In ceea ce priveste amenda si posibilitatea de plata a 1/2 din aceasta in 48 ore, aceasta posibilitate exista numai daca actul normativ in baza caruia a fost aplicata amenda prevede in mod expres aceasta posibilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv control itm telu telu La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie rutiera drk drk buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai ... (vezi toată discuția)