avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SIMULATIA pretului intr-un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SIMULATIA pretului intr-un contract de vanzare-cumparare (pt eludarea taxelor fiscale)

In caz de simulatie a pretului intr-un act de vanzare-cumparare in scopul fraudarii fiscului, exista OG 12/1998 care prevedea ca sanctiune in articolul 6 al sau nulitatea acestor acte.

Am vazut insa ca og 12/1998 nu mai este in vigoare fiind abrogata de legea 343/2006. Din cate am vazut (neavand program legislativ), legea 343, desi abroga OG 12, nu se ocupa de situatia simulatiei pretului in contractele de vz-cump.

Asadar, care mai este acum situatia vanzarilor cu pret simulat pt eludarea taxelor fiscale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:31, 1 Februarie 2010
pot fi usor desfintate
ok, intrebarea mea era :

Mai exista in legislatia in vigoare acum vreo dispozitie care sa prevada nulitatea vanzarilor incheiate cu un pret simulat ?
...codul civil spune ca pretul trebuie sa fie REAL si serios...art.5 cod civil zice ca nu se poate deroga prin conventii la legile care intereseaza ordinea publica(loc in care consider ca se incadreaza si disciplina financiara)...Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale prevede infractiuni aplicabile in caz de simulatie a pretului...toate aceste norme imperative a caror incalcare e sanctionata cu nulitatea absoluta a contractului converg spre solutia anticipata de dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absolutã og 12/1998 Dinga Claudiu Dinga Claudiu Vreau să cunosc mai multe opinii în legătură cu următoarea chestiune: act public şi act secret încheiate în 1999, sub imperiul OG 12/1998 privind ... (vezi toată discuția)
Donatie...frauda sau legalitate infinet infinet buna ziua. puteti sa-mi spuneti in ce conditii poate fi considerat un contract de donatie ca fiind nul? daca se demonstreaza ca e \"deghizat\" se poate anula ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune pentru pret nesincer iulian.c iulian.c Buna ziua, Va rog sa va exprimati opinia cu privire la urmatoarea speta: Vanzatorul instraineaza 750 mp din locul sau de casa (de 1700 mp) unui cumparator, ... (vezi toată discuția)