avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie

sotia mea impreuna cu o verisoara au primit donatie de la o matusa un apartament. verisoara si a instrainat printr un act de partaj voluntar partea ei de donatie catre sotia mea primind o suma de bani la notar. eu fiind plecat la munca in strainatate in momentul cumpararii acestei parti de la verisoara si nu am asistat la semnarea actelor am drept la acest apartament avand in vedere ca s a cumparat din bani comuni? daca decedeaza sotia ce cota am la acest bun?mulktumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:44, 26 Noiembrie 2023
Nicio cota. Aveți doar un drept de creanță asupra banilor care au fost achitați ca sulta verișoarei.
Daca decedeaza sotia, mosteniti 1/4 din bun. Daca vreti mai mult, va veți judeca cu copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem o situatie ciudata-cel putin. in 2005 mama a ... Vioreta Vioreta Buna ziua, Avem o situatie ciudata-cel putin. In 2005 mama a despagupit partea bunicului decedat -fratilor sai- semnat act in fata notarului. Bunica a ... (vezi toată discuția)
Neachitare sarcina donatie marinica71 marinica71 in 2014 sotia mea impreuna cu o verisoara au primit donatie de la o matusa cu sarcina de intretinere. in 2022 verisoara instraineaza partea ce ii revine sotiei ... (vezi toată discuția)
Divort+partaj dolores.11 dolores.11 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari legate de urmatoarea situatie: sotul verisoarei mele este plecat in Spania de 12 ... (vezi toată discuția)