avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa și TVA Help please! Bună tuturor! Am ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa și TVA Help please! Bună tuturor! Am niște neclarități referitoare la taxarea ...

Bună tuturor¡!
Sunt la început și am niște neclarități referitoare la taxarea inversa și la TVA.
Cumpăr cherestea și materiale de construcții metalice de la furnizori care aplică taxarea inversa. Eu dacă vreau să vând în țările UE cum trebuie să procedez? Vând cu TVA sau fără? Sau taxă inversă? Și de plătit îl plătesc în Ro sau în statul unde este cumpărătorul?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
PTK Logistic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 11:18, 27 Noiembrie 2023
cand le vindeti le veti vinde fara TVA daca va da un cod valid de TVA clientul din UE . Nu platiti TVA pt ca persoana obligata la plata este clientul. ( el va face taxare inversa la el in tara )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni intracomunitare ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Am o situatie noua la care am primit de la doi consultanti solutii diferite, prin urmare apelez si la dvs. Societatea din Romania, ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva inregistrat in roi cu scopuri de tva CristiSt CristiSt Buna ziua, am urmatoarea situatia. Am infiintat o firma noua care nu este platitoare de tva in scopul achizitiei intercomunitare. Am facut o achizitie de 8300 ... (vezi toată discuția)
Comert cherestea si scandura Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.platitoare tva achizitioneaza din tara de la platitor tva cherestea si scandura cu taxare inversa si o vinde mai departe. Este corect sa vanda mai ... (vezi toată discuția)