avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depunere bilant la 31.12.2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depunere bilant la 31.12.2009

unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 12:15, 12 Aprilie 2010
numai la registrul comertului
bilantul se depune in termen de 150de zile la administratia financiara si pana la sf anului la reg com.nu il primeste la reg com fara stamplia adm fin
despag698 a scris:

bilantul se depune in termen de 150de zile la administratia financiara si pana la sf anului la reg com.nu il primeste la reg com fara stamplia adm fin

ati depus dumneavoastra bilantul pentru 2009 la ONRC si v-a cerut stampila AFP?

Legislatia s-a schimbat de curand si prevede doar depunerea la ONRC.
A se vedea si precizarile ONRC: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Imago Expert Consult SRL, Contabil
Se depune SI - SI.

Lasati precizarile ONRC : in afara de a incasa bani, Registrul Comertului nu face NIMIC altceva. Spuneti-mi UNA activitate in folosul societatii desfasurata de ONRC.

Aceste prevederi in batjocura contribuabililor au fost introduse doar pentru a avea incasari cei de ONRC. Care nu sunt buni nici de tinut registratura.

Sa nu va inchipuiti ca MF a renuntat la a avea si el situatiile financiare anuale.
In legea societatilor comerciale se spune ca ONRC va transmite aceste date la MF in baza unor norme emise de MF. Aceste norme nu au fost emise si nici nu cred ca vor fi emise vreodata din cel putin 2 motive :
- cei de la ONRC sunt prea comozi ca sa isi ia pe cap obligatii suplimentare
- MF nu prea are ce primi dintro colaborare cu ONRC, care nu a fost in stare sa tina evidenta societatilor dupa starea lor de activitate (vezi situatiile cand le inchidea dupa bunul plac pe motiv ca nu au preschimbat certificatul) - darmite sa mai tina si transmita datele de pe bilant mai departe.

Probabil in timp se va renunta la aceasta idee, cand se vor lamuri toti cat de prost lucreaza ONRC. Ganditiva numai la 2 aspecte :
1. Bilanturile nu pot fi trimise prin posta, ci numai stand la coada
2. Aproape 500 de oameni au fost disponibilizati de la ONRC .

Revenind la subiect , reproduc in continuare 2 articole din Legea contabilitatii.
Cititi cu atentie art.37 si vedeti ca in continuare MF doreste sa primeasca bilanturile (aici numite raportarea anuala).

..........................
Art. 36. - (1) Termenele pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt următoarele:
a) pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
(2) Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sunt:
a) 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), cu excepţia societăţilor comerciale;
b) 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b).
(3) Persoanele care de la constituire nu au desfăşurat activitate, cu excepţia societăţilor comerciale, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
(4) Instituţiile publice şi celelalte persoane juridice, ai căror conducători au calitatea de ordonator de credite, depun un exemplar din situaţiile financiare trimestriale şi anuale la organul ierarhic superior, la termenele stabilite de acesta.
(5) Autorităţile publice, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, ai căror conducători au calitatea de ordonator principal de credite, precum şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru situaţiile financiare centralizate pe ansamblul judeţului şi al municipiului Bucureşti privind execuţia bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, depun la Ministerul Economiei şi Finanţelor un exemplar din situaţiile financiare trimestriale şi anuale, potrivit normelor emise de acesta, la următoarele termene:
a) în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
b) în termen de 45 de zile de la încheierea trimestrului de referinţă.
Art. 37. - (1) Pentru asigurarea informaţiilor destinate sistemului instituţional al statului, societăţile comerciale depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor o raportare anuală, al cărei conţinut se stabileşte prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor.
(2) Raportarea anuală se depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, însoţită de dovada predării situaţiilor financiare anuale la oficiul registrului comerţului, pentru publicare.
Cunosc prevederile din Legea Contabilitatii si stiu ca ele au stat la baza depunerii bilanturilor la MF pana acum. Undeva prin Ianuarie, chiar dupa ce aparuse zvonul ca se depun doar la ONRC, la Administratia Financiara Sector 1, erau afisate proaspat prevederile citate de dumneavoastra. De atunci insa, am intrebat la toate celelalte AFP de sector (in afara de 1 si 4) si mi s-a spus ca se depune doar la ONRC.

De asemenea, sintagma "numai la ONRC" apare si in normele metodologice pentru intocmirea bilantului 2009 aparute pe site-ul Ministerului de Finante [ link extern ]

Cum nu am depus inca nici un bilant, sunt curios daca a depus cineva bilant la AFP si daca a fost "obligat" sa o faca.

Alte discuții în legătură

Depunere bilant zz7even zz7even in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant contabil magnolia1969 magnolia1969 Va rog sa-mi raspundeti cat de urgent puteti: unde depun institutele nationale de cercetare - dezvoltare bilantul pe 2009? care este reglementarea ... (vezi toată discuția)
Termen bilant rodia rodia S-a modificat termenul de depunere a bilantului pt.2009? Nu este de 150 zile de la incheierea ex.fin.(pt.un SRL).? Am auzit niste zvonuri cum ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)