avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea ...

Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea după mama care a decedat, iar acum tata a ramas în viața, având și un atac cerebral, cu pareze (grad handicap) îmi poate da mie toată partea lui daca am grija de el până la moarte? Fără să se facă vreo contestație ulterioară, sa se atace ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:30, 28 Noiembrie 2023
Contractul de întreținere este cu titlu oneros.
Nu e o liberalitate, ca donația sau testamentul.
Deci in cazul unui contract de întreținere, nu se pune nici problema reductiunii și nici a rezervei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca in instanta un testament? elenapopescu8 elenapopescu8 Buna ziua ,am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: La tara am o vecina de 82 ani ,sotul i-a murit in ianurie iar ei nu au avut ... (vezi toată discuția)
Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)