Sunt domiciliat in Constanta,din cauza unor grave probleme de comportament ale sotiei atat fata de mine cat mai ales fata de fetita mea (13anisi7luni),am parasit domiciliul si locuim in prezent la parintii mei domiciliati in Piatra-Neamt,va rog sa imi spuneti in ce situatie ma aflu din punct de vedere juridic atat eu cat si copilul meu.Va multumesc din suflet.
Din punct de vedere juridic nu s-a schimbat nimic. Doar starea de fapt a suferit modificari care vor putea duce si la schimbari in starea juridica.
Mai exact, din punct de vedere penal, daca asta va igrijoreaza cel mai mult, nu aveti de ce va teme.
Civil - ramana la latitudinea dvs in ceea ce priveste continuarea casatoriei. E posibil ca sotia sa va actioneze in instanta privind incredintarea minorei pentru a nu fi obligata, in viitor, in cazul in care copilul o sa ramana la dvs., la plata pensiei de intretinere.
Un alt aspect important este si cel al bunurilor comune, mai ales deca aveti vreun apartament luat impreuna; de obicei, cine primeste copilul, ia si casa in urma partajului dupa divort.
Asa ca... probleme veti avea :(
Si tatal poate cere incredintarea copilului minor. Iar in privinta apartamentului nu este o regula cu repartizarea apartamentului sotului caruia i se incredinteaza minorul. Acel sot poate primi despagubiri. Mie asa mi s-a intamplat si facandu-mi-se plangere penala pe art.210 cod penal, nu va pot spune la cat s-au ridicat "despagubirile" daca le pot numi asa.
Divort cu minor
karali
Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de ... (vezi toată discuția)