Tatăl meu este persoana cu handicap și doresc sa l reprezint într-un proces, între varul meu și soția celuilalt var decedat.
De ce procura am nevoie?
Menționez ca în acest proces trebuie sa faca parte și surorile tatălui meu care și ele doresc sa mi facă o procura pentru a nu se deplasa la proces.
Pot merge în instanta cu aceste procuri pe persoana fizica fără avocat?
Doresc sa aduc dovezi în proces ca mai exista moștenitori.
Avem impresia ca în procesul de judecata între cei doi s a făcut uzucapiune în instanta pentru un titlu de proprietate care provine de la bunica având și noi dreptul la moștenire.
Cum pot întra în posesia de dosar (complet) nu aceea varianta după just. Ro?
De mers, nu-i problemă. Că întrarea e liberă. De deschis gura s-ar putea să fie.
Art. 83 C. pr. civ
(1) În faţa primei instanţe, în apel, precum şi în recurs, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.
(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.
O eventuală licență în drept v-ar ajuta în reprezentarea tatălui dvs. (Surorile lui vă sunt rude de gradul 3. Ca să nu mai vorbim de eventuale interese contrare).
În plus, pare că tatăl dvs. nici nu este parte în cauză. Iar surorile lui nici atât (ați folosit expresia "trebuie să facă parte").
Cum, mai exact, v-ați gândit să aduceți dovezi în procesul ce se poartă între alte persoane? Este necesară formularea unei cereri de intervenție și susținerea admisibilității ei in principiu. (dacă nici nu v-a trecut prin minte vreuna ori dacă vi se pare deja că am început să vorbesc "limbi străine", înseamnă că sigur aveți nevoie de un avocat).
Va mulțumesc pentru răspuns și pt intenția de a-mi arata faptul ca nu pot intra în proces nepregătit.Am cunoștinta de aceea lege trecuta în răspuns dar speram ca prin intenția de necunostinta de dosar (invocând pe persoana fizica inaintea începeri procesului ) sa pot da termen în instanta pt a mi permite un avocat din punct de vedere financiar . În vederea pregătiri pot spune ca nu am competenta unui avocat și a unui om cu o pregătire pt o dezbatere succesorala notariala și nu judecătorească.Referitor la interesele contrare pot spune ca deținem o sesizare de succesiune în original (timbru pe ea) din anul 1994 după soțul (bunicul tatălui meu) care trebuia dezbătută iar la camera notarilor apare înregistrată(menționez ca în ea sunt trecuți toți moștenitori) de aici am plecat cu ideea de a crede ca în dosarul de instanta sa nu apară alta succesiune pt ca atunci vorbim de marturii mincinoase.
Rudenii si afinitati
mardialy
1)Exista vreo legatura de rudenie sau afinitate intre sotii a doua surori bune?
2)Daca unul din ei este licentiat in drept,il poate reprezenta pe celalalt in ... (vezi toată discuția)