avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu o indrumare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu o indrumare carei ...

Buna ziua,
As dori va rog sa ma ajutati cu o indrumare carei autoritati sa ma adresez pentru o situatie la locul de munca.
Firma la care muncesc,fiind um magazin tip plafar, ne ameninta zilnic ca amenzile care vor veni de la controalele DSV sau ANAF sau alte lucruri ce nu tin de noi,le vom plati noi ca si angajati,nu scrie nicaieri in niciun regulament de asemenea ca ei ne pot retine bani pe produse expirate,de asemenea ca multe alte locuri din Romania,controalele de medicina muncii sunt doar pe hartie,nu am primit niciun instructaj de securitate in munca,ni se dau la semnat niste foi fiind chiar certate ca am semnat gresit desi nimeni nu ne-a spus unde anume.Intrebarea mea este daca aceste nereguli pot fi o cauza de reclamatie la ITM,deoarece nu este normal sa fim amenintati ca ni se vor lua bani abuziv,detinem mailuri ca si dovada ce pot fi prezentate.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 29 Noiembrie 2023
Da, va puteti adresa ITM,ANAF si DSP, care, venind in control, pot constata unele deficiente si da amenzi/stabilire termene se rezolvare* a acelor deficiente.

Nu este ok sa va imputa dvs., angajatilor, amenzile, daca respectati legea, regulamentul.
Dar trebuie sa luati in considerare ca dupa aceste relamatii si eventuale contoale si amenzi conducerea va poate sicana la munca, cauta diferite abateri pentru a incerca sa va concedieze,
Nici nu trebuie sa scrie in documente asa ceva ... cine greseste plateste ...in fisa postului aveti mentionata atributia de verificare a marfurilor?
Bineinteles ca toate atributiile noastre se respecta conform regulamentului,dar sunt lucruri care nu tin de noi cum sunt falsificarea fiselor de medicina muncii(nu a fost oferit niciun instructaj,totul este fictiv doar o stampila pe foaie,semnam in gol)sau eliminarea produselor la care pretul s-a blocat recent,ascunderea produselor neconforme ce in mod normal ar trebui retrase,sunt lucruri care nu tin de noi si la care se primesc amenintari ca amenzile in cazul unor controale vor fi suportate de catre angajati daca nu facem aceste nu tocmai legale lucruri.
Pentru orice lucru pe care firma nu il respecta dar nu este in atributia noastra sa facem ceva,se primesc amenintari ca vom plati daca nu ne descurcam cumva sa evitam amenzile.

Cornel Vasile a scris:

Nici nu trebuie sa scrie in documente asa ceva ... cine greseste plateste ...in fisa postului aveti mentionata atributia de verificare a marfurilor?

Nu aveti cum sa evitati amenzile, decat daca angajatorul va respecta legea,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un patron sa hărțuiască verbal,să înjure și să ameninte ... marianacuco marianacuco Poate un patron sa hărțuiască verbal,să înjure și să ameninte un fost angajat pentru că a avut tupeu să-i facă reclamație la ITM pentru că nu i-au ... (vezi toată discuția)
Analize medicina muncii invatamant Axus Axus Buna seara, Predau in 2 scoli si de anul acesta mi se cer examenul de medicina muncii si cel psihologic in original, in ambele scoli.Nu mi-au fost decontate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. la un punct de lucru cu 15 salariati, cu persoana desemnata ... iulia2015 iulia2015 Buna ziua.La un punct de lucru cu 15 salariati, cu persoana desemnata cu atributii SSM SI SU, nu a mai facut instructaj salariatilor din anul 2015. S-au ... (vezi toată discuția)