Buna seara. As avea nevoie de cateva indrumari cu privire la urmatoarea problema: in urma vantului foarte puternic, hidroizolatia blocului (noua) a fost avariata de obiectele depozitate pe blocul vecin , aruncate de vant. Obiecte precum: geamuri, bucati de eternita etc. Cateva bucati de eternita sunt infipte adanc in hidroizolatie, in dreptul a doua apartamente. Am sesizat administratia, dar mi s-a raspuns ca nu sunt bani de reparatii.
Obiectele au fost depozitate de un vecin de la ultimul etaj al scarii vecine, iar toata lumea, inclusiv administratorul nostru, stia cine si ce a depozitat. Bucati de sticla si eternita au fost inclusiv aruncate de vant de pe bloc in fata scarilor, putand rani pe cineva.
Intrebarea e cine e responsabil si cine plateste eventualele reparatii? Se poate chema politia pentru constatare si amendare asociatia vecina/vecinul care a depozitat pe acoperis resturile respective?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Procedati si dvs. in mod logic - notificare scrisa la as. prop. de care apartineti (niste fotografii color ar fi foarte utile); daca blocul vecin de unde au "zburat" acele obiecte, apartin de aceasi asociatie, situatia devine mai simpla.
Faza cu raspunsul - ca nu sunt bani, este cat se poate de neconforma, mai ales ca se stie cine a depozitat acele obiecte pe terasa.
Asadar, in functie de raspunsul asociatiei, va puteti adresa Biroului asociatii de proprietari din cadrul Primariei sau direct Politiei locale. Probabil ca de data aceasta, se vor gasi banii necesari refacerii terasei.
Succes!
Va multumesc mult pentru indrumari. Suntem asociatii separate si sper ca vom gasi intelegere cu reprezentantii acesteia, dar si cu ai nostri. Am contactat firma care a facut hidroizolatia pentru o constatare si un deviz, probabil vor petici locurile afectate, iar suma nu ar fi asa mare, astfel incat se vor gasi bani pentru reparatie.