avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna ziua, am câștigat o mașină la vârsta de 14 ani, la 19 ani părinții mei au divorțat, mama m-a pus să vând mașina că spunea ea sa nu o ceara tata in urma divorțului! Cu acei bani mama a cumpărat un apartament dar pe numele fratelui ei, (tot din motivul de a nu cere tata la partaj) timp de câțiva ani ani, mama nu a vrut să treacă apartamentul pe mine, in final a acceptat cu condiția că în contract sa scrie că ea a plătit din banii ei și a pus și uzufruct viager cu interdicție grevare și înstrăinare, acum mai pot sa fac ceva?Ea nu dorește să îi fac soției domiciliul în buletin la acest apartament! Mulțumesc! Daca ii fac soției contract vânzare cumpărare cu banii de la părinții ei din moștenirea soției și soția este de acord cu uzufructul viager, trebuie sa fie de acord și mama mea, sa semneze și ea, având în vedere că de fapt apartamentul a fost cumpărat din banii mei practic. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Geluti, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:07, 29 Noiembrie 2023
Chiar dacă ii faceți vânzare soției, tot mama ca uzufructuar trebuie sa fie de acord sa o ia în spațiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu uzufruct viager t70andras t70andras Detinem un apartament proprietete comuna sot-sotie, cu mama sotiei uzufructuara viagera procuratoare de fonduri ,cu interdictie de instrainare si grevare ,in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct, refuz acte pentru cartea de identitate catalinpicea catalinpicea am si eu o problema cu aceasta clauza de uzufruct ,am cumparat apartamentul in urma cu ceva ani de la parintii mei,am fost sa schimb buletinul si militista de ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)