avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire la notar in strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire la notar in strainatate

Buna ziua,

Doresc sa fac o imputernicire in vederea unei succesiuni la un notar public sau avocat roman din Canada. Imputernicirea va fi redactata in limba romana, la fel si declaratia notarului / avocatului de pe verso-ul documentului. Va fi ea recunoscuta de notarul public din Romania?
Canada a semnat Conventia de la Haga.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
Dumitru Josan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:31, 30 Noiembrie 2023
Conventii de la Haga sunt mai multe, dar pe site-ul www.just.ro veti vedea ca e nevoie de supralegalizare, deci nu a semnat-o.
o astfel de imputernicire o puteti face la consulat, daca nu e mare deranjul (Canada e o tara mare)
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
adriandimitriu, utilizator
Nu, nu va fi acceptata.
Trebuie sa prezentați o procura în forma autentică. Nici apostila, nici supralegalizarea nu înlocuiesc forma autentica.
Faceți procura doar la Ambasada sau Consulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune la un notar local in strainatate dan_de dan_de Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)