avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pârât nou la apel. Capete de cerere cu competențe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pârât nou la apel. Capete de cerere cu competențe diferite.

1. Cum se poate adăuga un nou pârât în procesul civil odată cu cererea de apel?

2. Dacă o cerere de chemare în judecată conține un capăt care ține clar de civil, dar și un capăt care ține de contencios, instanța civilă care primește cererea, cum trebuie să procedeze?
a. să ignore total capătul 2 și să-l menționeze în decizie cum că nu-i treaba ei;
b. să dispună disjungerea, să-și decline competența și să transmită instituțional dosarul către instanța de contencios competentă.

Aș dori un răspuns cu indicarea concretă a articolelor de lege.
Buna ziua,

Actiunea civila poate fi modificata pana la primul termen de judecata , introducerea in cauza a unui parat, in calea de atac a apelului, nu este posibila.
Buna ziua,

Actiunea civila poate fi modificata pana la primul termen de judecata , introducerea in cauza a unui parat, in calea de atac a apelului, nu este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare competenta puideurs puideurs Buna seara, Am si eu 2 intrebari: 1. Daca am omis sa depun la cererea de chemare în judecată în contenciosul ad-tiv plîngerea prealabilă, fără a ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare-cumparare/ cai de atac tudorioan tudorioan Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia ... (vezi toată discuția)
Declinare solutionare cauza allelena allelena Intr-un dosar, Tribunalul Bucuresti, sectia contencios administrativ si fiscal, in calitate de reclamant, am urmatoarea solutie: \"Tip solutie: Declină ... (vezi toată discuția)