avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se considera abuz daca la expirarea contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se considera abuz daca la expirarea contractului de munca pe ...

Se considera abuz daca la expirarea contractului de munca pe perioada determinata, angajatorul spune ca e dispus sa prelungeasca contractul "numai daca angajatul accepta sa lucreze mai mult / stat peste program?" Mentionez faptul ca aceste conditii au fost comunicate doar verbal angajatului si nu apare in contract. Pot sa il reclam la ITM sau dat in judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
ZidanGhepard, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 3 Decembrie 2023
Nu este abuz , ci mai mult seamana a santaj ..
Nu mi se pare ca aveti ceva de reclamat, iar de dat în judecata nici atât. Pt prelungirea contractului vedeti condițiile daca va convin, daca nu, e alegerea dvs sau a lui wa nu mai prelungiți.
ZidanGhepard a scris:

Se considera abuz daca la expirarea contractului de munca pe perioada determinata, angajatorul spune ca e dispus sa prelungeasca contractul "numai daca angajatul accepta sa lucreze mai mult / stat peste program?" Mentionez faptul ca aceste conditii au fost comunicate doar verbal angajatului si nu apare in contract. ....

Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident. Insa pentru asa ceva, este necesar să existe solicitarea angajatorului pentru efectuarea muncii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! vor sa ma dea afara! tintadanut tintadanut Sunt amenintat de sefi, ca daca nu vin la ore suplimentare de acasa voi fi dat afara indisciplinar. Daca ma dau afara asa mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)
Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)