avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă vreau să cumpar o casă încă nefinalizată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă vreau să cumpar o casă încă nefinalizată semnând ...

Dacă vreau să cumpar o casă încă nefinalizată semnând un precontract și plătind un avans, ce fel de clauză în precontract mă poate proteja mai sigur împotriva unei surprize din partea constructorului? Se poate înscrie ceva în cartea funciară (pentru teren) care să împiedice recepția și vânzarea casei sau altceva de genul ăsta?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 07:44, 4 Decembrie 2023
Buna ziua, conteaza intreg ansamblul contractului, nu numai o clauza. Exista anumite clauze care va pot asigura o protectie sporita insa acestea pot fi detaliate numai dupa analiza in detaliu a situatiei dvs. De asemenea puteti cere notarea antecontractului in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare Roxana Raiciu Roxana Raiciu Buna ziua, care sunt riscurile unui antecontract vanzare -cumparare apartament intr un bloc nefinalizat, neinscris in cartea funciara ? Ezit sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare PlesaCalin PlesaCalin Buna ziua, Sunt in situatia in care doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este intr-un ansamblu imobiliar recent construit. In momentul de ... (vezi toată discuția)