Există posibilitatea, legală, de a livra pensia alimentară fracționat, jumătate în contul mamei și jumătate într-un cont al copilului. Cunosc un astfel de caz, nu știu precis condițiile, probabil copilul să aibă minim 14 ani, să i se poată deschide un cont, să aibă un IBAN. Dar nici într-un caz nu se poate transfera toată pensia pe IBAN-ul copilului și nici într-un caz nu se poate depune toată suma într-un cont de economii, la care nici mama, nici copilul, nu au acces; pensia este pentru acoperirea cheltuielilor copilului nu pentru "imagine": uite ce grozav tată sunt eu, ți-am pus banii deoparte, să nu aibă acces la ei "mama cea rea".
Așadar, în situația descrisă de dvs., de fapt soțul nu se achită de obligația de a plăti pensie alimentară, și trebuie executat silit, pe baza sentinței pe care o aveți.
Adeleee31 a scris:
Bună ziua ,
Am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță , iar tatăl copilului refuză să îi trimită pensia de întreținere : a zis ca i a făcut un cont și ca îi depune lunar acolo bani ( cont la care el are acces nu copilul ) ; în hotărâre nu este specificat nimic despre asta ; cum pot proceda? Este legal?