avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , Am vă rog o întrebare : am divorțat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , Am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță ...

Bună ziua ,

Am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță , iar tatăl copilului refuză să îi trimită pensia de întreținere : a zis ca i a făcut un cont și ca îi depune lunar acolo bani ( cont la care el are acces nu copilul ) ; în hotărâre nu este specificat nimic despre asta ; cum pot proceda? Este legal?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există posibilitatea, legală, de a livra pensia alimentară fracționat, jumătate în contul mamei și jumătate într-un cont al copilului. Cunosc un astfel de caz, nu știu precis condițiile, probabil copilul să aibă minim 14 ani, să i se poată deschide un cont, să aibă un IBAN. Dar nici într-un caz nu se poate transfera toată pensia pe IBAN-ul copilului și nici într-un caz nu se poate depune toată suma într-un cont de economii, la care nici mama, nici copilul, nu au acces; pensia este pentru acoperirea cheltuielilor copilului nu pentru "imagine": uite ce grozav tată sunt eu, ți-am pus banii deoparte, să nu aibă acces la ei "mama cea rea".

Așadar, în situația descrisă de dvs., de fapt soțul nu se achită de obligația de a plăti pensie alimentară, și trebuie executat silit, pe baza sentinței pe care o aveți.

Adeleee31 a scris:

Bună ziua ,

Am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță , iar tatăl copilului refuză să îi trimită pensia de întreținere : a zis ca i a făcut un cont și ca îi depune lunar acolo bani ( cont la care el are acces nu copilul ) ; în hotărâre nu este specificat nimic despre asta ; cum pot proceda? Este legal?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
hotumattua, utilizator
În cazul în care tatăl nu este în țară, cum se poate proceda ?

Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

"Există posibilitatea, legală, de a livra pensia alimentară fracționat, jumătate în contul mamei și jumătate într-un cont al copilului. Cunosc un astfel de caz, nu știu precis condițiile"

In realitate, nu e corect și dacă s-a procedat asa, a fost doar cu acordul mamei.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Dvs trebuia sa spuneți asta de la bun început ca să nu pierdem timpul cu mesaje aiurea.
Daca nu are bunuri în tara, nu aveti ce cauta la executor și la politie, mergeti cam degeaba. Nu se strofoca ei când e neplatitorul în tara, d-apoi afara.
Știți unde lucrează și tara în care locuiește?

Adeleee31 a scris:

În cazul în care tatăl nu este în țară, cum se poate proceda ?

Nu doamnă, nu a fost cu acordul mamei, dimpotrivă. Ce înțelegeți prin "corect"? Corect din punct de vedere legal, sau moral? Adică ceva poate să fie "corect" din punct de vedere legal, dar "incorect" din altă perspectivă?

În cazul despre care vă vorbeam, avocatul tatălui i-a sugerat soluția. În ce bază? nu știu.

gi-jane2 a scris:

"Există posibilitatea, legală, de a livra pensia alimentară fracționat, jumătate în contul mamei și jumătate într-un cont al copilului. Cunosc un astfel de caz, nu știu precis condițiile"

In realitate, nu e corect și dacă s-a procedat asa, a fost doar cu acordul mamei.

Alte discuții în legătură

Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)