Se poate spune și așa. La 14 ani un copil poate fi suficient de matur ca să contracareze eventualul comportament iresponsabil, egoist, sau chiar rău intenționat al părintelui care are custodia. Depinde de la caz la caz. De aceea legiuitorul a prevăzut această posibilitate.
După cum am precizat, este vorba de 50% din pensie, nu știu dacă minim, maxim, sumă fixă, etc., mai mult nu știu.
Ideea că acei bani sunt sau nu "banii de buzunar al copilului" vă aparține. Odată ce sunt în contul lui, numai el poate să-i cheltuiască, iar cum o face, asta este treaba lui și a mamei.
Apropo, legislația americană permite ca, cu aprobarea părinților, să obții așa zisa "emancipation". Actrița americană de mare succes Michelle Williams, a obținut emanciparea de la vârsta de 15 ani.
Așadar, atribuirea responsabilității gestionării a jumătate din pensia alimentară minorului, mi se pare un pas înainte spre responsabilizarea acestuia.
gi-jane2 a scris:
legal. Legal, pana la 18 ani, banii ii administreaza parintele rezident.
Sigur, ca poate exista intelegere ca abnii din contul copilului sa fie stransi pt tabere, meditatii etc
Ideea e ca acei bani nu sunt banii de buzunar ai copilului
avocatul tatălui i-a sugerat soluția.
solutie, ca sa ce? sa nu pape mama banii ? Vorbim de sume importante sau de minim posibil ?