avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbarea adresei unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbarea adresei unei asociatii de proprietari

sall ...am si eu o intrebare... suntem o asociatie de proprietari pe scara,adiministratorul vrea sa se retraga.... ce pasi sunt de urmat pentru a schimba adresa asociatiei si a preda sarcinile altei persoane?
Sper ca am fost bine inteles. Noi am vrut sa schimbam statutul pentru ca nu mai era de actualilte, avea prevederi care nu mai corespundeau cu legislatia actuala. Avea prea multe amanunte sau sume fixe de penalizare, de salarizare, alt mod de repartizare a cheltuielilor care nu se mai puteau aplica si multe altele.
Am schimbat tot continutul, dar am lasat aceeasi adresa care era foarte generala .... Strada A. P. nr 21-23. Fara bloc , scara etaj... Am lasat-o asa . Dar judecatorul delegat ne-a dat dosarele inapoi sa stabilib exact adresa, ca nu poate fi sediul unei asociatii "aiurea in 2 blocuri" (21 si 23).
Asa ca dupa stabilirea exacta a sediului la nr 21 in bolc 7, scara B, etaj 1, spariu amenajat... , ne-a acceptat dosarele si dupa 2 saptamani am avut "incheierea" in care se spune clar, printre altele, ca s-a schimbat sediul asociatie, cu toate ca fizic nu s-a schimbat nimic. sediul a ramas tot acolo, numai ca in acte, statut, CIF, era gresit de acum 10 ani.
Nici nu se pune problema dom' Adrian! Sigur voi discuta si eu cu conducerea as.prop. pentru ca si la noi este necesar sa facem modificari printre care si cea cu sediul.
Multumim pentru precizari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adam Grecu a scris:

Exact, administrez acum o asociatie desprinsa dintr-una mai mare cu 6 ani în urma, însă de administrat a fost administrata tot de administratorul vechi. La începutul lunii iunie 2009 s-a dorit desprinderea totală, niște cunoștințe din bloc mi-au propus sa ma ocup de administrarea acestei Asociații, apoi am fost angajat de Comitetul Executiv.
Când m-am uitat în acte, adresa as. prop. era: str...., bl. ..., et. 3, ap. 10. ( adresa președintelui). Între timp am amenajat la et. 10 uscătorul și acum as. are un sediu pe cinste.
Drept să vă spun și pe mine mă bate gândul că la A.G. din această lună să propun schimbarea adresei, cu toate ca din câte știm una este adresa sediului social și alta este a punctului de lucru. Oricum, trebuie sa intram în normalitate cu toate că totul se petrece în aceeasi scara de bloc. Totuși ...

Am văzut că ai scris că te-a angajat Comitetul Executiv. Dacă nu ai avut acordul Adunării Generale, ai fost angajat ilegal, doar de Comitetul Executiv, care n-avea mandat dat de Adunare Generală să te angajeze ca și administrator.
La fel, și cenzorul, dar și alți prestatori precum avocații TREBUIAU SĂ PRIMEASCĂ ACORDUL ADUNĂRII GENERALE.
Art. 27. - Adunarea Generală a proprietarilor MEMBRI ai Asociației de Proprietari are următoarele atribuții:
a) alege şi revocă din funcţie preşedintele, membrii Comitetului Executiv şi cenzorul Asociaţiei de Proprietari;
c) ADOPTĂ ȘI MODIFICĂ BUGETELE DE VENITURI ȘI DE CHELTUIELI ANUALE;
d) MANDATEAZĂ COMITETUL EXECUTIV, reprezentat de preşedintele Asociaţiei de Proprietari, PENTRU ANGAJAREA ȘI ELIBERAREA DIN FUNCȚIE A PERSOANEI CARE OCUPĂ FUNCȚIA DE ADMINISTRATOR IMOBILE sau a altor angajaţi ori prestatori, ÎN SCOPUL ADMINISTRĂRII ȘI A BUNEI FUNCȚIONĂRI A CLĂDIRII. ► NOTĂ: acest articol arată clar că un administrator trebuie să administreze și să gestioneze DOAR UN SINGUR BLOC, O SINGURĂ CLĂDIRE, NU 9 CLĂDIRI DISTANȚATE, FĂRĂ PROPRIETĂȚI COMUNE, AȘA CUM AVEM ÎN A.P.71);
e) exercită alte atribuţii care i-au fost conferite prin Statut, prin Acordul de Asociere sau prin votul proprietarilor asociaţi.
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Transformare uscator in biroul administratorului Diana_Rusu Diana_Rusu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un apartament situat la parterul unui bloc.Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier ... (vezi toată discuția)