avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce tva la vanzare imobil?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce tva la vanzare imobil?

Bună seara. Vă deranjez cu următoarea speță:
Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un imobil la data de 14.04.2021 cu valoarea de 91500 euro, exclusiv TVA, cu termen de livrare aprilie 2022;
Am făcut un act adițional la data de 19.01.2022 prin care am modificat valoarea la 125700 de euro, exclusiv TVA și termenul de livrare 30.12.2022;
Bineînțeles că încă nu s-a făcut livrarea...
Am plătit până în momentul de față 116000 de euro.
Întrebării:
Cât plătesc TVA dacă se face contractul până la 31.12.2023?
Dar dacă se face după această dată?
Menționez că imobilul este locuibil, nefiind finalizate detaliile legate de recepție primărie, intabulare etc.(nu cunosc termenii exact).
Am găsit o soluție să fac plata integrală și un proces verbal de predare primire. Este viabilă pentru a face că TVA să nu se modifice?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:36, 5 Decembrie 2023
Daca livrarea are loc pana la 31.12.2023 cota TVA va fi 5%.
Mulțumesc pentru răspuns!
Dar ce înseamnă livrarea? Este suficient un proces verbal de predare primire sau trebuie încheiat contractul de vânzare cumpărare?

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Daca livrarea are loc pana la 31.12.2023 cota TVA va fi 5%.

livrarea inseamna ca dvs veti fi proprietar in baza contractului de vanzare cumparare autentic la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva 5% prima casa. Maria_901088 Maria_901088 Buna ziua As dori sa stiu daca incheiem o promisiune de vanzare(antecontract) pentru un apartament de 139.000 de euro pana la finalul anului pentru a ne ... (vezi toată discuția)