avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda ANPC se plătește jumătate în maxim 15 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda ANPC se plătește jumătate în maxim 15 zile

Sunt PFA și am avut control ANPC după care mi-a făcut o citație de prezentare de sediul lor, am primit amenda de 1500 lei (pe citație nu scrie suma doar datele personale, observații și data/ora prezentări la sediu.
Întrebarea mea este se poate plăti doar jumătate din suma aceasta în termen de maxim 15 zile ?
Iar având în vedere ca sunt la primul control ar fi trebuie să îmi de-a un avertisment?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:55, 6 Decembrie 2023
Nu exista obligația de a aplica sancțiunea avertismentului, în funcție de gravitatea faptei se putea aplica direct amenda.In ceea ce privește plata a 1/2 din minim trebuie verificata legislația, recent au apărut o serie de excepții de la aceasta posibilitate...
am primit amenda de 1500 lei

aveti un proces verbal ? Nu puteti plati la jumatate daca nu scrie pe pv asa ceva.
Proces verbal nu am, nu am primit, doar citația de prezentare la sediul lor, iar verbal mi s-a comunicat amenda, în scris nu scrie nicăieri de amenda decât observațiile făcut la locație
Fara PV de contraventie nu puteti plati nimic, nici macar la intreg.
Așteptați comunicarea procesului verbal și apoi va lamuriti.Poate vor sa o dea la pace,vine Crăciunul și dacă .v au zis înainte cât e amenda poate se gândeau ca veniți pregătit.cu cele trebuincioase ...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv contestare proces verbal de contraventie bamselu bamselu Salut Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea speta: intr-o sambata noapte, pe la 3, am parcat masina pe locul unui vecin, loc despre care banuiam ca ar ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala laluca laluca Am primit o amenda de la jandarmerie.Am refuzat sa semnez pv si cu toate ca am avut obiectii cu privire la faptele consemnate in pv jandarmul nu a consemnat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal-e legal?va rog ajutati bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de -transportul in ... (vezi toată discuția)