avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere Succesiune cu Drama Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere Succesiune cu Drama Buna ziua! Doresc sa cer o opinie cu privire la speța de mai ...

Buna ziua!

Doresc sa cer o opinie cu privire la speța de mai jos:

Părinții decedați de mai bine de 10 ani, 3 moștenitori (2 copii direcți + 1 nepot - unul din frate fiind decedat)
Nepotul a primit mai multe bunuri și valori in timpul vieții părinților însă nu sunt prea multe acte doveditoare - acesta refuza sa se prezinte la notar.

In cazul instanței, acesta se poate îndepărta de la moștenire, dat fiind faptul ca deja a primit o parte din rezerva succesorala? Dacă da, cum se poate face dovada?

Mai mult de atât, unul dintre copiii direcți, a acceptat moștenirea prin plata impozitului in acești ani și mici renovări la o proprietate.

In concluzie, nepotul Moștenitor, moral nu ar trebui sa primească nimic (nu a vizitat nici părinții in timpul vieții) dar as dori sa știu dacă și LEGAL poate fi îndepărtat de la moștenire - clasicul caz in care nu i se cuvine, dar tot el e și cel care refuza sa facă lucrurile pe calea amiabila (la notar).

Aștept cu mare interes eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 8 Decembrie 2023
Nepotul a primit mai multe bunuri și valori in timpul vieții părinților însă nu sunt prea multe acte doveditoare - acesta refuza sa se prezinte la notar.

daca nu puteti dovedi, nu asta e calea.
daca nu se prezinta la notar, va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta si sa dovediti ca e strain desuccesiunea bunicilor ca nu a acceptat-o la timp nici tacit. Nu stiu daca veti castiga, dar asta e calea.
mergeti la un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte valabile de acceptare tacita a succesiunii cga43 cga43 Fratele A si B au un diferend dupa moartea parintilor in ce priveste impartirea bunurilor imobile: un ap. de 3 camere si un ap. de 2 camere. Mama decedata in ... (vezi toată discuția)
Restituire mostenire Ivan Mihaela Ivan Mihaela In anul 2001 unchiul meu a decedat fara a avea mostenitori directi. Acesta nu a lasat nici un act catre sotia supravietuitoare (testament, proprietate comuna) ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici marybella7 marybella7 Buna,as dori sa va intreb ce pot sa fac in situatia urmatoare: tatal meu a decedat in anul 1991 si anul acesta a decedat bunica din partea tatalui. Bunicul ... (vezi toată discuția)