avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua,am si eu o mare problema,in urma cu 4 ani m ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua,am si eu o mare problema,in urma cu 4 ani m am casatorit ...

Buna ziua,am si eu o mare problema,in urma cu 4 ani m am casatorit cu o romanca in uk,nu am transcris certificatul de casatorie fiind plecat si intre timp m am si despartit de sotie care refuza sa dea declaratia notariala cu privire la numele de dupa casatorie ceea ce inseamna ca nu pit inregistra certificatul de casatorie,doresc sa l transcriu pentru a ma recasatori,avand in vedere ca nu pot baga divort nici in uk caci nu mai am domiciliu stabil acolo nici in romania pentru ca aici este nul,ma pot recasatori in romania?multumesc
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 21:15, 10 Decembrie 2023
Nu, nu va puteți recăsători în România. Faceți prima data divorțul în UK. Fiind încheiată căsătoria în UK, acesta este statul competenta sa dispună desfacerea acesteia. Puteți face procedura și dacă dvs locuiți momentan în alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare divort efectuat in alta tara ! cris09 cris09 Am nevoie de legalizarea unui divort efectuat in alta tara pentru a ma putea recasatori in tara ! Doresc lamuriri in acest sens, eventual un avocat in Iasi !!! (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)
Divort suditucristian suditucristian Buna ziua, m-am casatorit in Irlanda (2003) cu o britanica , dar din 2005 nu am mai avut nimic comun,eu am revenit in Romania. Ea nu a divortat nici acum. ... (vezi toată discuția)