avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritatea de lucru judecat sau o noua cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritatea de lucru judecat sau o noua cerere constatare clauze ...

Autoritatea de lucru judecat sau o noua cerere constatare clauze abuzive

Bună dimineața,
Cauza de executare silita, judecata în instanta de fond, la data pronunțării, 06.04 in sensul respingerii cererii eram în recuperare medicala întrucât anterior datei suferisem o intervenție chirurgicala pe data de 29.03.2023 și am pierdut dreptul la apel.
Acum câteva zile, în contextul precizat mi s-a refuzat încheierea unui angajament plata....în aceasta situație mai pot cere judecarea în apel?
Daca nu este posibil, atunci depunerea unei noi cereri de chemare în judecata pentru constatarea clauzelor abuzive, va fi respinsa pe considerentul existentei autorității de lucru judecat sau nu ?
Aștept răspunsul dumneavoastră,
Mulțumesc mult,
Gitana
Cel mai recent răspuns: gitana , utilizator 08:28, 9 Decembrie 2023
Cererea de chemare in judecata ce obiect a avut?

Apel nu mai puteti exercita la prima judecata.
Bună dimineața,
Constatare clauze abuzive dar între timp creanta a fost cesionata, exista un alt mandatar . Instanta de fond s-a pronunțat doar pe doanda penalizatoare nu pe toate aspectele indicate. Imi trebuie cumva o solutie, CSALB nu se poate atinge de ei pentru ca nu sunt în registrul legal .
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Cererea de chemare in judecata ce obiect a avut?

Apel nu mai puteti exercita la prima judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare cu opinii separate Costi2017 Costi2017 Buna ziua, Un proces cu o banca,pe clauze abuzive: Pe fond se respinge actiunea. In apel,hotararea prevede: -In majoritate:Admite apelul. Schimbă ... (vezi toată discuția)
Apel am avut un proces pe fond, cu mai multe capete de cerere. ... Ioan Victor Ioan Victor CEREREA DE APEL Am avut un proces pe fond, cu mai multe capete de cerere. Primele sunt cereri în constatarea existenţei dreptului, urmate de cereri în ... (vezi toată discuția)
Timpul de motivare a recursului declarat respingerii unei cereri în încheierea de ºedinþã viktorV viktorV Am un proces început în 2011, pe rolul unei judecătorii, în aplicarea vechiului Cod de procedură civilă, pentru: constatarea existentei dreptului meu..., ... (vezi toată discuția)