Cine m.ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as vrea sa știu cam cu ce pensie as ieși anticipat la 55 ani, 30 ani vechime, facultate 5 ani,
Mulțumesc
Care-i data nasterii dvs. ? ca sa vedem varsta la care v-ati putea pensiona anticipat , deoarece , pe legea in vigoare astazi , doar femeile ( am presupus ca sunteti femeie ) nascute in ian - mart 1955 se puteau pensiona anticipat la 55 ani . Iar cuantmul pensiei ... este laborios de aflat , deoarece conteaza salariul dvs. din fiecare luna , a fiecarui an din intreaga dvs. cariera . PS . exista site-uri pe internet unde , introducand datele necesare , va face calculul .
Dvs. va veti pensiona pe Legea 360/2023 , pe cea in vigoare pana in 01.09.2024 nu va incadrati . Varsta standard de pensionare este intre 64 ani si 64 ani si 11 luni , depinzand de luna nasterii . Stagiul complet de cotizare este de 35 ani . La pensie anticipata puteti iesi cu cel mult 5 ani inainte de varsta standard , avand nevoie sa indepliniti stagiul complet de cotizare fara perioade asimilate ( facultatea ) , cei 35 ani necesari trebuie sa fie CONTRIBUTIVI . Acum , nu indepliniti niciuna dintre conditii , cele doua fiind necesare simultan . Pe noua lege nu stiu sa fi aparut site-uri cu calculatoare de pensie , pe cea in vigoare azi - citeam ca se poate accesa “ lapensie.com “ . Eu nu l-am incercat , dar punctajul pe care il aveti acum - doar cu titlu informativ - il puteti afla , legea noua pastreaza ( cu mici-mici deosebiri , care nu dau diferente semnificative ) modul de calcul al acestuia .