avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cine m-ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cine m-ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as vrea sa știu ...

Cine m.ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as vrea sa știu cam cu ce pensie as ieși anticipat la 55 ani, 30 ani vechime, facultate 5 ani,
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:02, 11 Decembrie 2023
Care-i data nasterii dvs. ? ca sa vedem varsta la care v-ati putea pensiona anticipat , deoarece , pe legea in vigoare astazi , doar femeile ( am presupus ca sunteti femeie ) nascute in ian - mart 1955 se puteau pensiona anticipat la 55 ani . Iar cuantmul pensiei ... este laborios de aflat , deoarece conteaza salariul dvs. din fiecare luna , a fiecarui an din intreaga dvs. cariera . PS . exista site-uri pe internet unde , introducand datele necesare , va face calculul .
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
CHKa, utilizator
1969, îmi puteți da va rog un site unde sa pot intra pentru calcul
Dvs. va veti pensiona pe Legea 360/2023 , pe cea in vigoare pana in 01.09.2024 nu va incadrati . Varsta standard de pensionare este intre 64 ani si 64 ani si 11 luni , depinzand de luna nasterii . Stagiul complet de cotizare este de 35 ani . La pensie anticipata puteti iesi cu cel mult 5 ani inainte de varsta standard , avand nevoie sa indepliniti stagiul complet de cotizare fara perioade asimilate ( facultatea ) , cei 35 ani necesari trebuie sa fie CONTRIBUTIVI . Acum , nu indepliniti niciuna dintre conditii , cele doua fiind necesare simultan . Pe noua lege nu stiu sa fi aparut site-uri cu calculatoare de pensie , pe cea in vigoare azi - citeam ca se poate accesa “ lapensie.com “ . Eu nu l-am incercat , dar punctajul pe care il aveti acum - doar cu titlu informativ - il puteti afla , legea noua pastreaza ( cu mici-mici deosebiri , care nu dau diferente semnificative ) modul de calcul al acestuia .
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la ... zakazaka zakazaka Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la o intrebare...am 57 de ani neimpliniti ,nascuta in 1967 in 2023 am facut stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Data iesire anticipat la pensie octavostef octavostef am 55 ani si 30 ani munca efectiva din care 16 cu grupa II de munca.Am inceput munca din 1983 septembrie. Am 5 ani de facultate si 6 luni armata. La ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul varsta pensionare grandanat grandanat La ce varsta poate sa iasa la pensie anticipat si normal, o persoana(femeie) cu 35 de ani vechime, dincare 5 ani grupa a II-a ? Multumesc (vezi toată discuția)