avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt in crestere copil din iulie 2022 iar compania la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt in crestere copil din iulie 2022 iar compania la care lucrez ...

Sunt in crestere copil din iulie 2022 iar compania la care lucrez se inchide in Ianuarie 2023. Ar trebui sa fac ceva sau sa-mi faca lichidarea si platile conform contract colectiv de munca (salarii compensatorii/ zile de concediu) dar din postura de contract suspendat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 13 Decembrie 2023
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
As mai avea 2 aspecte daca ma puteti ajuta.
1. Daca nu fac cerere de intoarcere se poate face plata zilelor de concediu ramase din postura de contract suspendat:
2. Cand ma apropii de finalizarea perioadei de indemnizatie si daca nu gasesc sa ma angajez trebuie sa instiintez AJPI?

Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

Dreptul la indemnizatie nu are nicio legatura cu incetarea c.i.m. in timpul CCC . prin urmare, beneficiati de indemnizatie , chiar daca va inceteaza c.i.m.

Data incetarii suspendarii c.i.. poate sa coincida cu data incetarii c.i.m. .. in opinia mea, nu ar trebui sa depuneti cerere de reluare a activitatii .

Incetarea c.i.m. se poate face si fara a exista o astfel de cerere ...

1. Raspunsul este afirmativ la prima dvs intrebare. Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

2. Nu aveti aceasta obligatie. Se anunta decat daca doriti sa beneficiati de stimulentul de insertie si asta in caz de angajare.

=======
nu mai citati raspunsurile ...apasati direct RASPUNDE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Icc si concediu medical de risc lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. O viitoare mamica insarcinata in luna a 6-a. In luna decembrie incepand cu data de 20 medicul de medicina muncii a specificat ... (vezi toată discuția)
Se poate inceta cim al unei salariate aflata in cic 2 ani daca firma este in reorganizare/faliment/dizolvare succesconf succesconf Buna ziua, Am o intrebare legata de situatia in care o firma s-ar afla intr-una din situatiile care fac exceptie de la concedierea salariatelor aflate in CIC ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu medical, desfiintarea postului la intoarcerea din ccc rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor aspecte: Am nascut in August 2013 si am optat pentru CCC de un an de zile. M-am intors la ... (vezi toată discuția)